Euforii vystřídalo zklamání

Ještě ani nedozněla vítězná atmosféra po skvělém sobotním vítězství Patrika Vostárka a paní Štěstěna ukázala svoji odvrácenou tvář. Skvěle rozjetý závod supersportů skončil velikým zklamáním.

Matt dokázal hned po startu do závodu, že v Německu pomýšlí hodně vysoko. Fantasticky odstartoval, když v nebezpečné úvodní zatáčce zvolil vnitřní stopu a dostal se na čtvrté místo. Bohužel za ním došlo k havárii několika jezdců, po kterém byl závod červenou vlajkou zastaven. Opakovaný start přinesl pro Matta 10. místo po prvním kole, po kterém se brzo dostal až na pozici osmou. V nájezdu do pátého kola se perfektním manévrem dostal na 7. místo před Dána Harmse. Ten se ale bohužel o tři kola později na stejném místě pokusil o podobné předjetí, výsledkem ale byla havárie obou jezdců a konec nadějí na velmi slušný výsledek. I když se Harms po závodě Mattovi omluvil, na smutné skutečnosti to už nic nezměnilo. Pozitivní může být snad jenom fakt, že se nepříjemný incident obešel bez zranění.



Joska Kubíček, manažér týmu:
„Je to pro nás obrovské zklamání. Do závodu jsme po kvalifikaci vstupovali s velikými nadějemi a úvod nám naše předpoklady potvrdil. Bohužel nesmyslný útok dánského pilota nám sebral možnost vybojovat slušnou porci bodů a značně si tak vylepšit postavení Matta i týmu v celkovém pořadí. Nezbývá, než na vše rychle zapomenout a pokračovat dál.“
Willy de Angelis potvrdil, že se jeho forma pomalu lepší a předvedl opět solidní výkon, který ho vynesl těsně za bodované příčky. Dokázal se z 26. místa po prvním kole postupně vyšplhat až na konečnou 18. pozici v cíli. Nyní už s nadějemi očekává další závod, kterým je jeho domácí „sanmarínské“ Misano.


V dopoledním závodě třídy Superstock 1000 dokázal Michal Drobný v konkurenci čtyř desítek jezdců skončit na 27. pozici.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist