Dva nové týmy Ducati?

Definitivní odchod Yamahy ze superbikového závodění a také ukončení činnosti týmu Supersonic poznamenaly sice virtuálně startovní rošt WSBK 2012, ale nyní se vynořily z "čista jasna" dva nové týmy s motocykly Ducati.

Prvním z těchto týmů je nově vzniklá stáj "Ducati Rome" Danila Soniciniho a Andrea Petricca sponzorovaná Sonicionovou firmou Box&Box company. Tento tým vznikne na základě bývalého týmu Supersonic Ducati, který ukončí koncem sezóny svou činnost a který v uplynulých dvou rocích jezdil s jezdci Lucou Scassou (2010) a Maximem Bergerem (2011). Žádné další podrobnosti o týmu Ducati Rome zatím nejsou známé, tedy ani jméno jezdce, který za tento tým příští rok pojede.
Ví se jen, že tým bude používat truck, technické vybavení a hospitality Supersonicu. Tým má sídlo v Salsomaggiore Terme, tedy v lázeňském místě nedaleko Piacenzy.

Tím druhým týmem, který chce jezdit s motocyklem Ducati, je mistrovský tým ze supersportů, ParkinGO manažera Giuliana Rovelliho. Ten se bohužel ani v poslední fázi nedohodl s Yamahou a chce jet v sezóně 2012 s mistrem světa Chazem Daviesem ve WSBK s motocyklem 1098R. "Jistě tento motocykl Ducati má už sice něco za sebou, ale je pořád ještě konkurence schopný a je také pěkný", říká 24-letý mistr světa supersportů Chaz Davies. 
A jak to vlastně bylo s Yamahou v úplném závěru jednání? Zájem o koupi superbikového týmu měla italská rodinná firma Came (600 zaměstnanců) vyrábějící elektrická vrata. Chtěla do tohoto projektu investovat 4 miliony Euro. Ovšem evropský manažer Yamahy Laurens Klein-Koerkamp více věřil jednomu švýcarskému investorovi, z kterého se vyklubal úplně normální hochštapler. 

Ve druhé fázi jednání chtěla výše uvedená italská firma Came vstoupit do projektu aspoň jako hlavní sponzor částkou 2,5 milionů Euro. Jelikož se ale švýcarský investor doslova a do písmene vypařil, tak firma Came si nechtěla hrát na žádného spasitele a nechtěl to ani ruský promotér prvního závodu superbiků na území Ruska Alexander Yakhnich. 

Minulý pátek se pak uskutečnil poslední a neúspěšný mítink mezi týmovým šéfem ParkinGO Giulianem Rovellim a Klein-Koerkampem, kde se jednalo aspoň o jeden motocykl pro Chaze Daviese. Evropský manažer Yamahy ovšem i nadále zastával svůj názor, že tento tým je příliš nezkušený...    

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist