Tým Supersonic Ducati končí ve WSBK

Satelitní tým Supersonic Ducati s jezdcem Maximem Bergerem končí své závodění v seriálu mistrovství světa superbiků.

Po dvou rocích závodění v superbikovém šampionátu končí po letošní sezóně tým Supersonic Ducati. Týmový šéf Danilo Soncini byl hodně nešťastný, když toto rozhodnutí oznámil: "Je mně to opravdu líto, že musím oznámit náš odchod ze seriálu WSBK. Byl to vždy můj velký sen, závodit s mým týmem v superbikovém šampionátu".

"Dosáhl jsem tím jednoho ze svých životních cílů a měl jsem radost, že jsem mohl pomoci otevřít důležité dveře mladým pilotům. Jsem na to opravdu hrdý", říká Soncini.
Soncini dále vysvětluje, že za ukončením závodění jeho týmu nestojí současná krize na motocyklovém trhu a že by  Supersonic snad závodil i v roce 2012, ale že to je z privátních důvodů: "Pro svou radost (hobby) už nebudu mít tolik času, abych tým nadále sledoval. Já jsem tento tým nikdy neviděl jako 'job' nebo 'práci", nýbrž jako nějakou náruživost. Nyní ale mám osobní výzvu pokračovat v obchodní činnosti a vydělávat peníze", říká týmový šéf.

Soncini by se ale nechtěl úplně ze světa superbikového závodění vytratit: "Zkusím v tomto skvělém sportu zůstat. Třeba budu spolusponzorovat nějaký tým nebo jezdce, jak jsem to dělal před několika roky v MotoGP".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist