Druhý podnik MS Superbiků - Thajsko

Kapitoly článku

Mistrovství světa – třída Supersport

Protože jezdci supersportů ukončí každý závodní víkend pouze jedním závodem, je průběžné hodnocení před cestou do Thajska dáno pořadím v jakém jednotliví závodníci projeli cílem úvodního podniku sezony na Phillip Islandu.

První místo patří francouzskému jezdci Julesi Cluzelovi (MV Agusta Reparto Corse), který zvládl velmi dobře jak předsezonní přípravu, tak první závod roku, který vyhrál s velkým přehledem. Na druhém místě skončil Ital Lorenzo Zanetti (MV Agusta Reparto Corse), který tak pro MV Agustu vybojoval první double sezony. Oba jezdci mají v plánu v takto nastaveném tempu pokračovat a jeden druhého nebude v sedle továrního stroje MV Agusta F3 675 šetřit.
Průběžně třetí je Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda), který do světového šampionátu supersportů přišel na poslední chvíli z kategorie Moto2 v prototypovém mistrovství světa. Rozhodnutí zřejmě dobré, protože třetí místo hned v prvním závodu roku je pro Brita rozhodně dobrým znamením.

Jezdec CBR600RR Kyle Smith (Pata Honda World Supersport Team) nemá lehký úkol, protože musí nahradit odchozího Michaela VD Marka, který jak víme je úřadujícím mistrem světa třídy Supersport. Smith má třináct bodů za čtvrté místo z Austrálie a to znamená stejnou pozici v průběžném hodnocení před závodem v Thajsku.
Nová destinace v kalendáři mistrovství světa v podobě okruhu Chang International Circuit dělá velkou radost pátému jezdci v pořadí, Thajci Ratthaparku Wilairotovi. Ten má zkušenosti z prostředí seriálu Grand Prix a dnes je tento šestadvacetiletý závodník jezdcem týmu Core Motorsport Thailand v mistrovství světa supersportů.

Do druhého závodního víkendu sezony nastupuje český tým Intermoto Kawasaki Ponyexpres s jednadvacetiletým Patrickem Jacobsenem a pětadvacetiletým Lucasem Mahiasem. Američan Jacobsen v Austrálii bodoval šesti body, takže je průběžně desátý. Francouz Mahias v průběhu závodu bojoval s vysokým opotřebením pneumatik a nakonec musel závod předčasně ukončit.
Problémy s pneumatikami trápily také jezdce druhé české stáje Kevina Wahra (SMS Racing). Německý závodník ještě v samotném závěru závodu figuroval na bodech, ale v posledních zatáčkách přišel o možnost dojet v první patnáctce. Každopádně Thajsko bude dalším místem, kde se pokusí body vybojovat, a protože tento okruh nikdo nezná, je tu poměrně velká šance.

Domácí jezdec Ratthapark Wilairot tentokrát nebude jediným Thajcem na dráze, protože na start nastoupí hned několik jeho krajanů včetně bratra Ratthaponga Wilairota (A.P.Honda Racing Thailand). Dále uvidíme startovat Thitipong Warokorna (A.P.Honda Racing Thailand) a nastoupí rovněž dvojice týmu Yamaha Thailand Racing, Decha Kraisart a Chalermpol Polamai.

MS Supersport – průběžné hodnocení:

1. - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 25 bodů
2. - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 20
3. - G. REA - HONDA - 16
4. - K. SMITH - HONDA - 13
5. - R. WILAIROT - HONDA - 11
6. - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 10
7. - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 9
8. - R. ROLFO - HONDA - 8
9. - D. SCHMITTER - KAWASAKI - 7
10. - P. JACOBSEN - KAWASAKI - 6
11. - C. GAMARINO - KAWASAKI - 5
12. - M. FACCANI - KAWASAKI - 4
13. - A. WAGNER - YAMAHA - 3
14. - G. SCOTT - HONDA - 2
15. - F. MENGHI - YAMAHA - 1
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist