Druhý den testu WSBK zajel Ital Bulega nový rekord

Po dvou dnech testování týmů WSBK na okruhu Catalunya v Barceloně je nejrychlejším jezdcem Nicolo Bulega (Ducati) a Toprak Razgatlioglu (BMW). Oba jezdce dělí jen 0,027 sekundy. Jezdci a týmy testovali nové položky s ohledem na nadcházející sezonu, ale také v rámci druhého podniku, který se jede už příští týden v Barceloně. Společnost Pirelli dodala týmům pro test v Barceloně nové vývojové pneumatiky.

Nejrychlejším jezdcem dvoudenního testu je s kolem za 1’40,172 sekundy Nicolo Bulega (Aruba.it Racing – Ducati). Ital byl rychlejší než stávající rekord okruhu, který nastavil loni (1’40,264) jeho současný týmový kolega Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati). Španěl Bautista to měl znovu s pádem v desáté zatáčce a jeho čas 1’41,571 sekundy byl šestnáctý nejlepší. V kombinaci časů obou dnů je Bautista desátý.

Z jezdců Ducati si výborně vedl Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) jemuž dlouho patřil absolutně nejrychlejší čas, než ho v posledních minutách předstihla dvojice Bulega a Razgatlioglu. Ital Petrucci zajel maximum 1’40,601 sekundy a je třetí nejrychlejší jezdec testu WSBK v Barceloně. Jen O,061 sekundy ztratil na Petrucciho jeho krajan Andrea Iannone (Team GoEleven), který dokazuje, že je stále rychlý a ze čtvrté pozice ztrácí na prvního necelé půl sekundy.

Druhým nejrychlejším jezdcem testu je Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), jemuž se časem na kolo 1’40,199 sekundy rovněž podařilo zajet pod stávající rekord okruhu. Tovární jezdec BMW pracoval na motorové brzdě a zkoušel dvě různá kyvná ramena. Jeho týmový kolega Michael van der Mark (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) byl s kolem za 1’40,961 sekundy osmý, a v kombinaci časů mu patří stejná pozice.

Tovární jezdec Yamahy Jonathan Rea (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) je zdá se na závody v Barceloně dobře připraven, což napovídá jeho celkově pátý čas testu a ztráta na prvního Bulegu v podobě šesti desetin. Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) na týmového kolegu ztratil jen 0,076 sekundy a obsadil šestou příčku.

Devátý Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) byl s kolem za 1’40,985 sekundy o osm desetin pomalejší, nejrychlejší z jezdců Kawasaki, ale během dne zaznamenal dva pády.

Náš tip

Kombinace časů čtvrtek + pátek - 90_classification_combined.pdf

Test WorldSBK – 2.den
Pátek, 15.3.2024 – Barcelona (SPA)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist