Dosoli: Jsou rychlí díky MotoGP

Týmový manažér Yamahy v superbicích Andrea Dosoli je přesvědčen o tom, že jeho pilot Marco Melandri je rychlý v superbicíh jen proto, že má za sebou hodně let závodění v MotoGP a nasbíral tak hodně zkušeností ohledně nastavení motocyklu.

Určitě ne náhodou jsou na čele šampionátu superbiků celkem suverénně tři ex-piloti MotoGP: Carlos Checa, Max Biaggi a Marco Melandri. Proč tomu tak je, vysvětluje týmový manažér továrního týmu Yamaha, Andrea Dosoli: "Jezdci seriálu Grand Prix se během svého závodění v MotoGP učí hodně podrobně, jak nastavit setupy svých motocyklů a také tomu rozumí. Pracují totiž pouze s prototypy. Proto dokáží být rychlí na všech okruzích a ne jen na jednom."   
"Největší rozdíl mezi oběma kubaturami je v tom, že v MotoGP je ve středu všeho technika, u WSBK je to pak jezdec. V MotoGP nemůžeš jet rychle, pokud vše perfektně nefunguje. Technika a organizace práce v boxech je prostě na úplně jiné úrovni a zaslouží obdivu. A nedá se to jen tak zkopírovat do WSBK", říká Andrea Dosoli, který svět MotoGP zná velmi důvěrně z vlastních zkušeností.
"Pokud se tedy dají dohromady oba dva důležité parametry, jezdecké umění a schopnost nastavit správně motocykl, tak je to velký předpoklad k úspěchu. A právě díky svým zkušenostem z MotoGP může Marco Melandri jezdit hned ve své první sezóně superbiků tak rychle", dodává dále týmový manažér Yamahy a tím i jasně dává najevo, proč je pořadí v tabulce WSBK takové, jaké je. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist