Donington Park: Honda a Suzuki na start se zraněnými piloty

Jak oba dva piloti domácí superbikové stáje FIXI Crescent Suzuki Leon Camier a Jules Cluzel, tak i dva jezdci PATA Hondy Leon Haslam a Michael Vd Mark nejsou před závodem na Donington Park úplně fit.

Ať už kryoterapie - léčba chladem až do -160°C, nebo hyperbarická kyslíková terapie či normální klasická fyzioterapie - pilot týmu PATA Honda Leon Haslam dělal v uplnulých dnech všechno pro to, aby se mohl zúčastnit svého domácího závodu.

V Assenu před třemi týdny si britský vicemistr světa 2010 Leon Haslam zlomil už ve volném tréninku levou holenní a lýtkovou kost. Pomocí speciálního hřebíku byl zlomenina stabilizována. Od té doby se Haslam chytá každého stébla slámy, které by mu umožnilo účast na domácím závodě. Ostatně závod v Monze byl prvním závodem, který musel tento Brit ve své superbikové kariéře vynechat, po 143 třech závodech bez přerušení - jel tam místo něho japonský testovač Kousuke Akiyoshi.
29-letý britský pilot žijící pouhých 25 km od tohoto okruhu se podrobil všem třem na úvod jmenovaných léčebným procedurám s jediným přáním, aby ho dnes uznal oficiální lékař závod schopným závodit při domácím závodě. Kryoterapii ostatně využil i jeho supersportový kolega Michael van der Mark (na snímku vlevo), aby pomocí této metody zmizel rychleji zánět z jeho zraněné nohy. 

"Zlomenina je stará tři týdny. Ačkoliv to není moc dlouho, tak mně se to zdá jako celá věčnost. Chci v Doningtonu závodit, samozřejmě že musím ale předtím absolvovat lékařský test. Je to mlj domácí závod a já znám tento okruh jako svůj obývací pokoj. Vždy jsem zde zajížděl velmi dobré výsledky s CBR a vloni málem s BMW i vyhrál", říká aktuálně 15- pilot bodovací tabulky MS-Superbike.

Lehce zraněni jdou na start domácího závodu svého týmu i oba piloti Suzuki Leon Camier a Jules Cluzel. Camier si dokonce myslí, že zde má šanci na podiové umístění a to díky updatům svého motocyklu. 

"Výkon motoru GSX-R se hodně zlepšil, musíme se pouze koncentrovat na to, abychom vyjížděli čistě z pomalých zatáček a tím přenesli power na asfalt. Donington je totiž okruhem, kde nerozhoduje maximální konečná rychlost a to by pro nás mohla být výhoda",
těší se na svůj domácí závod Leon Camier.

Jeho týmový kolega Jules Cluzel chce co nejdříve zapomenout na zklamání z Monzy: "Můj prst mě sice i nadále bolí, především když si navlékám rukavice. Ale je to pouze prst a to mě nemůže odstavit od závodění. Po Monze jsem byl opravdu zklamaný, kvůli neférovému trestu průjezdem boxovou uličkou jsem ztratil všechny šance na dobré umístění. Musíme ale na všechno rychle zapomenout a tvrdě v Doningtonu pracovat".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist