Desátý podnik MS superbiků – Aragonie

Kapitoly článku

WorldSSP300 – preview

Po vítězném double z Magny-Cours je na špici průběžného hodnocení Nizozemec Jeffrey Buis (MTM Kawasaki), který šampionát už jednou vyhrál v roce 2020. Ve Francii Buis zaznamenal svůj dosud nejlepší výsledek sezony a posunul se do vedení ze čtvrté pozice, která mu po druhém závodě v Mostě patřila. Skvělý progres Nizozemce, který bude pracovat na tom, aby si vedení udržel i po závodech v Aragonii.

Jen 5 bodů ztrácí na vedení v soutěži Jose Luis Perez Gonzalez (Accolade Smrz Racing BGR), který právě po závodech v Mostě vedl průběžné hodnocení. Ve Francii jezdec týmu Jakuba Smrže jen jednou zajel na stupně vítězů, když byl v neděli třetí, a to mu nyní stačí na druhé místo. Cílem ale bude vyhrát světový titul, čemuž je Španěl velmi blízko. Základem ale bude porážet Nizozemce Buise.

Třetí je Dirk Geiger (Freudenberg KTM - Paligo Racing), jemuž na vedení chybí 13 bodů. Jezdec KTM je schopen tento deficit vyčistit, stejně tak je schopen nezajet jediný bodovaný závod tak, jak to předvedl v Mostě. Geiger měl po Imole náskok ve vedení 17 bodů, a třebaže to měl v Mostě s nulou, stále vedl i po prvním klání v Magny-Cours. Nakonec o vedení přišel.

Slabší druhou polovinu sezony má Petr Svoboda (Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki). Čech vedl tabulku průběžného hodnocení do závodu v Misanu, nyní je se ztrátou 28 bodů čtvrtý v pořadí. Svoboda vyhrál oba úvodní závody v Assenu, třetí byl ve druhém klání v Misanu a od té doby zatím na stupně vítězů nedosáhl. Pokud by se mu to teď podařilo, byl by to skvělý závěr sezony a šance, jak být mezi jezdci bojujícími o titul mistra světa.

Jen 4 body za Svobodou je pátý jezdec WorldSSP300 Mirko Gennai (Team BRcorse). Italský závodník byl lídrem šampionátu od Misana až po druhý závod v Imole. V Mostě to měl s nulou, a tak mu před Magny-Cours dokonce patřila až sedmá pozice průběžného hodnocení. Díky tomu, že ve druhém klání zajel ve Francii na druhou pozici, je nyní pátý.

Tým Accolade Smrz Racing BGR pojede poslední dva závodní podniky letošní sezóny kategorie World Supersport 300 opět v novém jezdeckém složení. Zdravotní stav Maxima Repáka bohužel neumožní, aby se mladý jezdec ze Slovenska vrátil za řídítka Kawasaki českého týmu po zbytek sezóny. Levi Badie, který jej nahradil ve francouzském Magny Cours, se nemůže účastnit příštího závodu ve španělském Aragonu z důvodu předchozích závazku. Český tým tak byl nucen povolat dalšího talentovaného jezdce. Bude jím teprve šestnáctiletý Chris Clark z USA, který dostane příležitost poměřit svůj talent s ostatními protagonisty mistrovství světa již v Aragonu 22-24 září.

Jakub Smrž (manažer týmu) – „Max nepojede do konce sezóny a Levi má v termínu Aragonu závody v Moto America. Tím pádem jsme museli povolat dalšího náhradního jezdce. Plán byl, že se na Portimao vrátí Levi, ale není možné neustále měnit jezdce bez vážnějších důvodů, takže Chris pojede také poslední závod sezony. Bude to opět nová výzva, ale Chris je velmi nadějný, a má na třístovku dobré fyzické parametry.“

WorldSSP300 – MS po Magny-Cours:

1. JEFFREY BUIS KAWASAKI 149 bodů
2. JOSE LUIS PEREZ GONZALEZ KAWASAKI 144
3. DIRK GEIGER KTM 136
4. PETR SVOBODA KAWASAKI 121
5. MIRKO GENNAI YAMAHA 117
6. MATTEO VANNUCCI YAMAHA 108
7. HUMBERTO MAIER YAMAHA 105
8. SAMUEL DI SORA KAWASAKI 84
9. KEVIN SABATUCCI KAWASAKI 73
10. FENTON SEABRIGHT KAWASAKI 66
11. DANIEL MOGEDA KAWASAKI 63
12. MARCO GAGGI YAMAHA 62
13. BRUNO IERACI KAWASAKI 57
14. LORIS VENEMAN KAWASAKI 56
15. LENNOX LEHMANN KTM 46
16. JOSE MANUEL OSUNA SAEZ KAWASAKI 43
17. ENZO VALENTIM YAMAHA 34
18. JULIO GARCIA KAWASAKI 27
19. DEVIS BERGAMINI YAMAHA 26
20. ALDI SATYA MAHENDRA YAMAHA 25
21. RUBEN BIJMAN YAMAHA 25
22. MARC GARCIA KOVE 22
23. GALANG HENDRA PRATAMA YAMAHA 22
24. ALESSANDRO ZANCA KAWASAKI 18
25. KEVIN FONTAINHA YAMAHA 13
26. IOANNIS PERISTERAS YAMAHA 13
27. WALID KHAN KTM 6
28. MAXIM REPAK KAWASAKI 6
29. JUAN PABLO URIOSTEGUI YAMAHA 5
30. RAFFAELE TRAGNI YAMAHA 3
31. YERAY SAIZ MARQUEZ KAWASAKI 3
32. MATTIA MARTELLA KAWASAKI 1
33. TROY ALBERTO KAWASAKI 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist