Další body pro tým MS Racing

Další body pro tým MS Racing ve třídě Superstock European Championship 600 ! Kvalifikace litrových Stocků určila postavení na start pro zítřejší závod.

2. volný trénink (STK1000)
Jak jsme všichni pevně doufali, provedené změny na našich motocyklech se ukázaly jako krok dobrým směrem. Oba jezdci našeho týmu opět dokázali zlepšit své časy a posunout se tak blíž k absolutní špičce.
Matěj hned v úvodu volného tréninku zajel své absolutně nejrychlejší kolo (1’39.777) a posunul se tak ve volných jízdách na páté místo. Richard také dokázal zrychlit svůj dosavadní čas, ale i přes to stále ve volných jízdách zůstává na 13. místě.
„ Každým tréninkem se mé časy lepší a lepší se tak i nastavení motocyklu. Cítím se dobře na druhou a zároveň poslední kvalifikaci, která bude rozhodovat o postavení na startu. Doufám, že svým časem se dokážu zařadit do první desítky. Závod bude v těchto podmínkách velice náročný, ale jak už jsem řekl, cítím se dobře a rozhodně hodlám bojovat o bodované příčky.“ (Richard)
„Na druhý volný trénink jsme udělali opět změny na nastavení pérování mé Hondy, které se mi zdají být dobré. Už po vyjetí do tréninku jsem měl dobrý pocit z nového nastavení a od začátku jsem se snažil zajíždět rychlé časy, bez ohledu na pozici. V třetině tréninku jsem zajel do boxu, kde jsme provedli další drobné změny na podvozku. Tyto změny se ukázaly, že nebyly správným směrem a do kvalifikace nastoupím s drobně upraveným nastavením podvozku, vycházejícím s původního ranního nastavení.“ (Mates)
2. měřený trénink (STK 1000)
Do zítřejšího závodu se zástupci našeho týmu v silnější kubatuře Stocků postaví do čtvrté a páté řady. Richard si po těžkém boji dojel pro 15. místo s časem 1‘40.094, když na prvního Badoviniho (ITA) ztrácí bez mála dvě sekundy. Richard je s jeho výchozí pozicí určitě spokojený a pokud rychlost a štěstí bude stát při něm, může bezesporu zasáhnout do bojů o bodované příčky.
Pro našeho druhého jezdce Matěje Smrže už výsledek z druhé kvalifikace tak uspokojivý není. Po velké snaze na rozpáleném asfaltě dokončil trénink až na 17. místě a do závodu tak odstartuje z první příčky v páté řadě.
Dobře jsem věděl, že zajet rychlé kolo bude velmi obtížné, jelikož teploty jsou abnormálně vysoké a pneumatiky takřka tečou. Po vyjetí z boxů jsem si vyhledat na trati perfektně jedoucího Badoviniho a téměř dvě kola se nechal táhnout. Při mém nejlépe rozjetém kole za ním ( na druhém mezičase 10.), se mi v poslední šikaně do cíle připletl pomalu jedoucí jezdec Ital Sacchetti a opět jsem zůstal na 17. místě. Dál jsem se pokoušel jet rychleji, ale sám jsem toho schopný nebyl. Až na úmorné teplo se těším na závod a pokud se mi podaří start, neměl bych mít problém držet krok s jezdci jedoucími na bodech.“ (Mates)
Závod (STK 600)
Benjamínek našeho týmu opět dokázal, že pozice na bodech pro něho nejsou nedosažitelný cíl. Po 21. místě na startu dokázal, jak už je u něho zvykem, výborně odstartovat a po prvním kole projížděl cílem jako patnáctý. V průběhu závodu se vypracoval na 12. pozici. Kolo před koncem závodu byl pro pád českého reprezentanta J. Prudíka vyvěšen červený prapor a počítal se tak průjezd kola, ve kterém Barry figuroval na 12. místě. Do celkového hodnocení si po dnešním vystoupení připisuje čtyři evropské body a posouvá se tak na 16. místo.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist