Corser: Ještě dva roky závodění a stát se mistrem světa

Jako jeden z nejstarších jezdců závodníků pole superbiků ví Troy Corser velmi dobře, že se blíží konec jeho kariéry, ale chtěl by se ještě stát mistrem světa na BMW.

Po svém závodění na motocyklech Ducati, Aprilia, Suzuki, Yamaha a Foggy Petronas pokračoval minulý rok Troy Corser ve své dlouholeté kariéře tentokráte na zbrusu novém motocyklu BMW. Samozřejmě se dá říci, že druhý nováček Aprilia zanechal daleko lepší dojem, ale bavorská motocyklová továrna rozhodně nezklamala. 

"V prvních dvanácti měsících jsme pracovali opravdu hodně a náš motocykl se celkově hodně zlepšil. Zlepšila se ovšem také práce mechaniků a techniků. To znamená, že v tomto roce chceme být lepší a to hned od začátku sezóny", říká Corser.


"Myslím si, že v našem druhém roce ve světovém šampionátu je naším realistickým cílem umístění v Top 5. To by bylo velmi dobré, ale zároveň doufám, že získáme během některých víkendů i podiová umístění a snad i vítězství. Já sám pojedu každý závod co nejlépe a uvidíme co z toho nakonec vzejde.", dodává dále australský veterán žijící v Monte Carlu. 


Jako dlouhodobý cíl si dává Corser získat ještě jednou titul mistra světa, tedy svůj třetí. Ten první získal Australan na Ducati (1996), druhý pak se Suzuki (2005). 

"To by bylo ideální pro závodní motocyklový sport jako takový. Prostě náš program s BMW je tříroční a já už budu mít v tu dobu 40 let. A čtyřicítka je ideální věk pro ukončení kariéry. A zisk třetího titulu mistra světa jsem si dal já sám k ukončení mé kariéry", říká dále milovník pěkných aut Troy Corser.
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist