Cílem pro třetí trénink je zrychlit a pak se uvidí

Po prvních dvou trénincích superbiků v Thajsku je český závodník Karel Abraham celkově čtrnáctý. Jezdec stáje Milwaukee BMW dopoledne zajel 1'37,727 sekundy, což mu stačilo na třináctou příčku se ztrátou 1,7 sekundy na prvního. Odpoledne Abraham jako všichni ostatní zrychlil a své páteční maximum posunul na hodnotu 1'36,201 sekundy, což je ve finále čtrnáctý čas.

Do druhé kvalifikace Karel Abraham přímo nepostoupil, ale šanci má v prvním superpole, kde jsou k dispozici dvě postupová místa. Zájemců o postup bude víc a to včetně jeho týmového kolegy Joshe Brookse, který byl v pátek jen těsně za přímým postupem do boje o pole position. Každopádně Abraham má se svým týmem ještě třetí trénink, aby motorku dostali tam, kde je třeba a v Superpole 1 zajeli co nejvýš.

„Zaznamenali jsme pokrok s nastavením motorky, ale v obou trénincích jsme měli nějaké technické problémy, které nás stály dost času,“ uvedl Karel Abraham. „Přesto se mi ještě podařilo nastavit dobré kolo a jak na Phillip Islandu míříme na dobrou konzistenci. Zítra bude před superpole ještě krátký trénink, takže musíme tvrdě zapracovat, abychom se dostali na úroveň, kde můžeme zaznamenat dobrý progres.“

„V tréninku bude cílem zlepšit čas, takže pokud dokážu zajet na dvanácté místo, tak je to druhé superpole a to by byl vážně dobrý krok vpřed. Také všichni ostatní se budou snažit, ale věřím, že my dokážeme zajet rychleji,“
dodal brněnský závodník, který má určitě tu správnou motivaci se o postup do druhého superpole porvat s ostatními soupeři.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist