Ciabatti: Týmy musí změnit svůj styl práce

Některé týmy se v Austrálii při testech divily, že mohou i při oficiálních testech Infrontu používat pouze jeden motocykl.

"Bylo přece úplně jasné, že každý oficiální test Infrontu se musí konat za stejných podmínek jako závodní víkend", říkal po testech na Phillip Islandu ředitel superbikového šampionátu Paolo Ciabatti a dodal: "To v praxi znamená, že každý jezdec může mít v boxu pouze jeden motocykl".
A Ital pokračoval: "Týmy musí prostě svou práci dělat jinak, stejně i jezdci a mechanici. A je úplně jedno, co někteří říkají. Já jsem jasného názoru, dva motocykly v boxu vyžaduje více práce než jen jeden. To znamená i více soustředěnosti a pozornosti, neboť i motory jsou více využívány".

Jedno je jasné, pokud si přeje jezdec změnit nastavení svého motocyklu, musí tak dlouho čekat, než mu to mechanici na jeho biku upraví. Ještě vloni prostě přeskočili na náhradní motocykl.

Ačkoliv bylo v Austrálii hodně pádů, tak všem týmům a jezdcům se podařilo, že se i s jedním motocyklem zúčastnili následujícího testu či tréninku, ačkoliv v ojedinělých případech ztratili v boxech hodně drahocenného času.
"My neustále našim pilotům opakujeme, že prostě musí vrátit svůj motocykl nazpět do boxu", říká vedoucí projektu u Kawasaki Ichiro Yoda a doplňuje: "A to i dříve, když byly k dispozici dva motocykly. Nyní má samozřejmě případný pád daleko větší dopad. Pokud spadneš v prvním Superpoli, tak máš pro oba dva závody špatné startovní místo na roštu a tím je celý závodní víkend pokažen".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist