Chaz Davies: Také v Assenu na vítězné vlně?

Po svém double v Aragónu nemá Chaz Davies už žádný důvod se krčit někde ve stínu svého týmového kolegy a ex-pilota MotoGP, ba naopak.

Chaz Davies se k roli černého koně šampionátu MS-Superbike propracoval nejen svým doublem v Aragónu! Už při prvním letošním závodě v Austrálii, při svém prvním startu s BMW se Brit předvedl v první jízdě 4. místem - ve druhé pak kvůli pádu a trestu za průjezd boxovou uličkou byl bez šance.
Davies je tichým favoritem závodní budoucnosti tohoto šampionátu, ovšem právě na něm je poznat, že bez každodenní tvrdé práce to není možné, a ex-mistr světa supersportů je hodně tvrdým "dělníkem". Při následujícím mítinku v Assen chce ale plavat tovární pilot BMW na úspěšné vlně: "Vítězství pochopitelně přináší větší sebedůvěru - a když člověk vyhraje hned dvakrát, tak samozřejmě vezme s sebou tu rychlost i do dalšího závodu", ví dobře Davies a vidí závod v motocyklové katedrále jako dobrou výchozí pozici do celého letošního šampionátu: "Jsem velmi spokojen, jak RR funguje a jak se na tomto biku cítím. Navíc Assen je okruh, který mám rád a kde se mně vždy dařilo. 2011 jsem tam vyhrál závod supersportů a bylo mé první vítězství v MS vůbec".
"Mně se starý layout okruhu v Assenu líbil více, i když naštěstí zůstaly některé zatáčky, kde se dá předjíždět a to je assenská specialita. K tomu samozřejmě patří i historie Assenu. Pokaždé, když tam člověk přijede, tak cítí tu tradici", těší se na třetí letošní podnik druhý muž šampionátu Chaz Davies.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist