Baz dostal zelenou pro první trénink, pak další návštěva lékaře

Francouz Loris Baz (BMW) má od lékaře zelenou pro první trénink superbiků v Assenu. Poté bude muset za lékařem znovu, aby absolvoval další vyšetření, po němž se rozhodne, zda závodní víkend absolvuje či nikoliv. Je rovněž docela možné, že bude muset projít ještě dalším vyšetřením před samotnými závody. Vše záleží na rozhodnutí hlavního lékaře.

V Indonésii došlo ke kontaktu mezi Lorisem Bazem a Alexem Lowesem. Brit najel Bazovi předním kolem do jeho pravé nohy. Jezdci BMW následně diagnostikovali zlomeninu pravé proximální fibuly, avulzní zlomeninu pravého kotníku a také poranění vazů.

Poté co byl Loris Baz u svého lékaře, který ho operoval, dostal souhlas s cestou do Assenu. Přímo na okruhu podstoupil další prohlídku, tentokrát u hlavního lékaře šampionátu, a získal zelenou pro první trénink. Baz měl z faktu, že u lékaře prošel velmi dobrou náladu, a na toto téma řekl: „Právě jsem skončil lékařskou prohlídku a byl jsem prohlášen za způsobilého, takže první cíl je splněn. Byl to hlavní cíl, který jsem měl v posledních šesti týdnech, takže super radost. Byla to velká a těžká práce, abych byl tady, takže se těším na jízdu na této úžasné trati. Nemám žádný speciální cíl, jen si to chci užít a doufám, že nám vyjde počasí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist