Aktuálně z paddocku WSBK

Tento závodní víkend by se měly vyjasnit další přestupová místa v superbikovém startovním roštu na rok 2013. Pro pozorné čtenáře našeho webu to ale nejsou žádná velká překvapení, ba naopak jen potvrzení dřívějších článků.

Chaz Davies bude týmovým kolegou Marca Melandriho
Letošní nováček superbikového šampionnátu a úřadující mistr světa supersportů Chaz Davies je těsně před podepsáním smlouvy s továrním týmem BMW, což jsme vám už psali jako možný scénář v tomto článku. K tomuto přestupu došlo proto, že původně uvažovaný Ben Spies zásadně změnil své rozhodnutí a rozhodl se zůstat závodit v seriálu MotoGP - buď Honda nebo Ducati. To také zároveň znamená, že se blíží ke konci jednání mezi týmem Ten Kate Honda a britským vicemistrem světa z roku 2010 Leonem Haslamem, který tak v nizozemském týmu Honda World Superbike vystřídá velké zklamání letošní sezóny Japonce Hira Aoyamu.
Carlos Checa těsně před prodloužením smlouvy
Španělský mistr světa zůstává i nadále v týmu Althea Racing a pojede tak zde už svou čtvrtou sezónu. Tím se naštěstí nepotvrdily zprávy některých italských médií, kdy šéf týmu Althea Ducati vyhrožoval o odstoupení ze seiálu. Jeho týmovým kolegou zůstává Davide Giugliano.
Red Devils Roma se dvěma piloty
Díky ruské investiční společnosti General Invest by se italský tým Red Devils Roma měl objevit v roce 2013 se dvěma piloty. Týmovou jedničkou by se měl stát služebně nejstarší pilot superbikového paddocku Michel Fabrizio - celkem 178 startů - přičemž o druhém jezdci zatím rozhodnuto není, doposavadní pilot Niccolo Canepa letos moc nepřesvědčil - až 19. místo v průběžné klasifikaci a pouhá čtyři umístění v Top-10.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist