Mahias míří do vytrvalostního šampionátu k novému týmu KM99

V polovině roku 2022 oznámil belgický tým KM99 vstup do vytrvalostního MS silničních motocyklů FIM Endurance World Championship. Tým, který postavila trojice Christian Jupsin, Mario Kupper a Gaëtan Schyns, má vysoké cíle a to získat do tří let světový titul. Co se týče názvu týmu KM99, tak KM je název společnosti Maria Kuppera, která sídlí v belgickém Lontzenu a byla založena v roce 1999. Tým tedy v MS nastoupí s číslem #99.

Christian Jupsin, který stojí v čele úspěšného belgického týmu DG Sport a je zároveň promotérem závodů, na téma týmu ve FIM EWC řekl: „Mario (Mario Kupper) je ve světě motocyklů v Belgii známou osobností, jenž dosáhla takových úspěchů, jako vítězství v závodech 24 Heures Motos, Bol d'Or, 8 Hours of Doha, Tourist Trophy a MS vytrvalostních závodů. Společně s Gaëtanem Schynsem jsme si řekli, že bychom měli něco podniknout. S podporou společností Yamaha a Dunlop máme podle mého názoru ty nejlepší předpoklady, abychom patřili mezi přední hráče s cílem do tří let usilovat o titul mistra světa.”

Jezdeckou sestavu týmu KM99, kde již byl potvrzen Florian Marino a Bastien Mackels, nyní uzavřel zkušený závodník Lucas Mahias. Francouz vyhrál v roce 2017 titul mistra světa WorldSSP, závodil také v MS superbiků a v roce 2016 získal titul ve FIM EWC v kategorii jednotlivců, když byl tehdy jezdcem stáje GMT94 Yamaha. „Tým KM99 je nový, ale rozhodně mu nic nechybí. Faktem je, že jsem zvyklý na nové věci a toto dobrodružství s KM99 přichází v ten pravý čas,” uvedl Lucas Mahias.

„V roce 2016 jsem již získal titul mistra světa ve vytrvalostních závodech a nastal čas vrátit se k této disciplíně. Filozofie je samozřejmě jiná, protože ve vytrvalostních závodech se dělíte o motorku, informace, nastavení i emoce a nejste středem pozornosti. Já si ale věřím. Floriana znám, závodíme už řadu let, Bastiena teprve poznám, ale mým názorem je, že od této chvíle můžu tvrdit, že se shodujeme na cíli, jehož chceme dosáhnout,” dodal třiatřicetiletý Francouz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist