Guintoli bude usilovat o titul FIM EWC s týmem Yoshimura SERT Motul

Francouz Sylvain Guintoli je nyní oficiálně stálým členem jezdecké sestavy týmu Yoshimura SERT Motul, jenž se v roce 2023 pokusí získat zpět titul mistra světa FIM Endurance. S bývalým testovacím jezdcem Suzuki MotoGP nastoupí do letošní sezony dvojice Gregg Black a Étienne Masson.

Šéfem francouzsko-japonské stáje Yoshimura SERT Motul je Yohei Kato, který pevně věří, že čtyřicetiletý Sylvain Guintoli může v nadcházející sezoně EWC sehrát klíčovou roli. „Očekávám, že Sylvain Guintoli bude oporou týmu a opět prokáže své zkušenosti a konzistentní výkonnost,” uvedl Kato. „Nicméně všichni tři naši jezdci jsou zkušení a schopní, takže očekávám, že tato trojice s našim týmem a Suzuki GSX-R1000R dostane Yoshimura SERT Motul na nejvyšší pozici.”

„Po řadě úspěchů v letech 2021 a 2022 jsem moc rád a opravdu se těším na pokračování příběhu s Yoshimurou SERT Motul,” prozradil Sylvain Guintoli. „Je to skvělá zpráva v rámci mé kariéry a jsem rád, že v této výzvě můžeme společně pokračovat. Záměrem pro rok 2023 je nastoupit do každého podniku s cílem zvítězit a získat zpět naši první příčku. Už se nemůžu dočkat, až budu v Le Mans se svým týmem, týmovými kolegy a naší Suzuki GSX-R1000R.”

Sezona FIM EWC 2023 začíná 46. ročníkem 24 Heures Motos ve dnech 13.-16. dubna. Tým Yoshimura SERT Motul vyhrál poslední dva ročníky závodu v Le Mans. Sezonu 2022 dokončili v celkovém hodnocení na druhé pozici, čtyřiadvacet bodů za vítěznou stájí F.C.C. TSR Honda France.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist