FIM EWC: Český tým IVRacing posiluje, přichází Francouz Barrier

Druhý podnik sezony vytrvalostního mistrovství světa silničních motocyklů je až koncem dubna v Le Mans, ale týmy již nyní avizují posílené jezdecké sestavy. Ani česká stáj IVRacing nezůstává pozadu a do Francie vyrazí ve složení, jenž tvoří kvalitní jezdci Jakub Smrž, Matěj Smrž, Sylvain Barrier a Karel Hanika.

Ve vysoké konkurenci světového vytrvalostního závodění si česká stáj IVRacing udělala dobré jméno. Sezonu 2017/2018 Češi odstartovali pátým místem ve čtyřiadvacetihodinovce Bol D'Or a nyní v nové sestavě plánují nastavené tempo minimálně udržet. Druhý podnik sezony je na programu 21. až 22.dubna 2018 v Le Mans.

„Bude to pro mě náročná sezóna, ale zároveň velká výzva,“ uvedl jezdec britského šampionátu BSB Jakub Smrž. „Jsem rád, že pojedu v týmu IVRacing a navíc v takovémto silném složení. Výsledek z Bol D´or ukázal, že tým má na přední příčky a jak Karel, tak Mates a Sylvain jsou dobří jezdci a navíc super do party. Těším se, až začneme jezdit a všichni uděláme maximum pro to, abychom mohli bojovat a umístění na bedně.”

Matěj Smrž k nové výzvě řekl: „Sezonu 2016 a 2017, kdy jsem jel BSB, jsem ani jednu díky zranění nedokončil. Byly to dva smolné roky a pro sezónu 2018 jsem si veliké plány ani nedělal. Před závěrem roku se mi naskytla možnost zúčastnit se testu v týmu IVR na Pannonii. A třebaže jsem pět měsíců neseděl na motorce, test to byl skvělý a opravdu jsem si ho užil. Po nějaké chvíli jsem dostal od IVRacingu nabídku pokračovat v týmu jako stabilní jezdec a ta popravdě nešla odmítnout. Těším se na novou zkušenost, na práci v perfektním kolektivu a především to celé vnímám jako obrovskou výzvu. Přece jen být součástí týmu IVRacing v EWC je veliká věc a nezbývá mi než za tuto možnost poděkovat a udělat maximum proto, abych nezklamal!”

V závodu 24Hodin Bol D'Or byl Karel Hanika v sestavě týmu IVRacing, jenž tam získal parádní páté místo v cíli. „Jsem moc rád, že můžu pokračovat v týmu IVRacingu v sezóně 2018,“ řekl Hanika. „Myslím, že loni jsme jako tým předvedli několik skvělých výkonů, každopádně nás provázelo hodně smůly a technických problémů. První závod letošní sezóny jsme ukázali, že můžeme bojovat o přední pozice. Každý z kluků v týmu pracuje na sto procent. Proto také věřím, že s příchodem tří velmi rychlých pilotů může sezóna 2018 pokračovat ve stejném duchu jako závod Bol’d Or 24h, kde jsme bojovali o pódium a obsadili skvělé páté místo. Já se budu nadále snažit odvádět svou práci jak nejlépe umím a přispět týmu k velkým výsledkům. Těším se na start sezóny!“

Bývalý jezdec mistrovství světa superbiků Sylvain Barrier, je čerstvou posilou českého týmu. „Jsem velmi potěšen, že se připojuji k týmu IVRacing pro mistrovství světa v vytrvalosti EWC. Všichni byli na mě velice příjemní a těším se, že budeme společně pracovat. Věřím, že máme skvělý technický komplet, abychom byli konkurenceschopní po zbytek sezóny a bojovali o skvělé výsledky.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist