EWC 8H Slovakia Ring – Pole position získal tým YART Yamaha

Na Slovakia Ringu do této chvíle nenašli přemožitele jezdci rakouské stáje YART Yamaha Official EWC Team. Sestava Broc Parkes, Marvin Fritz a Kohta Nozane zajela nejrychleji ve volném tréninku, první kvalifikaci, nočním tréninku a třebaže v pátek dopoledne už nebyli nejrychlejší, získali start z první pozice. Slovenský Maco Racing do závodu odstartuje devátý, Český tým EKO IVRacing BMW CSEU jedenáctý.

Ve druhé kvalifikaci většina jezdců zrychlila až na YART Yamaha Official EWC Team, jemuž ale stačil výkon z první kvalifikace, aby získal pole position na startu. Vše díky času 2'04,478 sekundy, jenž ve čtvrtek nastavila sestava Broc Parkes, Marvin Fritz a Kohta Nozane. Jedinou kaňkou na výkonu byla nehoda Marvina Fritze v nočním tréninku. Jezdec vyvázl bez zranění, ale závodní motorka byla hodně poškozená.

V pátek dopoledne stlačili své maximum pod dvě minuty a pět sekund jezdci týmu GMT94 Yamaha David Checa, Niccolò Canepa a Mike Di Meglio. Hodně se snažili zajet na první pozici, ale nakonec byli o 0,428 sekundy pomalejší a odstartují druzí. Vzhledem k tomu, že se jedná o vytrvalostní závod, celkem zanedbatelná záležitost.

Třetí do sobotního závodu odstartuje tým F.C.C. TSR Honda. Sestava Josh Hook, Damian Cudlin a Gregg Black byli po první kvalifikaci čtvrtí, ale podařilo se jim v pátek využít chladnějších podmínek a nastavit nové maximum na 2'05,263 sekundy.

Na čtvrté pozici je s průměrem 2'05,367 sekundy polský tým LRP Poland s Němcem Markusem Reiterbergerem, Slovákem Jarem Černým a Čechem Michalem Fillou. Ti mají opravdu velkou šanci na dobrý výsledek. Pátí v pořadí jsou obhájci titulu Suzuki Endurance Racing Team, jejich výsledný čas je na hodnotě 2'05,467 sekundy.

Slovenský Maco Racing Team se do závodu kvalifikoval devátým časem 2'06,011 sekundy. Český tým EKO IVRacing BMW CSEU je s časem 2'06,167 sekundy jedenáctý v pořadí. Jednoznačně nejrychlejším jezdcem tříčlenné sestavy je Karel Hanika s maximem 2'04,817 sekundy.

V kategorii SST zajeli nejrychleji jezdci týmu Moto Ain CRT. Jejich celkově šestý čas 2'05,709 sekundy je víc než dobrý a dává jim velkou naději na vítězství v závodě a celkové vítězství v soutěži. Český tým Exteria Racing Team je v celkovém hodnocení třiadvacátý, čistě slovenský tým motomaxx Racing Team je osmadvacátý.

Celkem odstartuje do závodu 8Hodin Slovakia Ring třicet motocyklů. V sobotu je nejdřív v devět dopoledne zahřívací trénink a ve 13:30 hodin startuje osmihodinovka. V přímém přenosu lze sledovat na TV stanici Eurosport 2.

8 Hours EWC Slovakia Ring – Kvalifikace celkově
Pátek, 23.června 2017 – Slovensko
Výsledek - SVK17_Overall-Qualifying.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist