Kvalifikaci hodnotí Ondřej Ježek pozitivně

Ondřej Ježek začal sobotní den třetím místem ve třetím měřeném tréninku, kdy nestačil pouze na Itala Tamburiniho a Francouze Marina. Odpolední kvalifikace mu pak vynesla páté místo, což český jezdec vzhledem k okolnostem bere. Byly totiž pasáže, kdy měl s motorkou problémy.

„Kvalifikaci můžu opět zhodnotit docela pozitivně. Přinesla nám stejně jako před týdnem ve Španělsku druhou řadu. V rámci možností jsem udělal maximum, co bylo v mých silách. Jelo se o hodně rychleji, než jsem si dokázal představit. Naše časy na kolo neztrácely mnoho na časy Superbiků na kvalifikačních pneumatikách v Superpole,“ řekl Ondra, který v kvalifikaci zkoušel kratší plyn.

„Ano, kratší plyn mi na motorce scházel. Nicméně nebyl zatím úplně optimálně nastaven. V některých pasážích jsem měl s motorkou problémy. S týmem musíme vyhodnotit data a rozhodnout, kterou variantu použijeme pro závod,“ dodal Ondra.

Vítězem kvalifikace je Ital Savadori na Aprilii. Italský triumf podtrhli jeho krajané. Druhý byl De Rosa s Ducati, třetí pak Tamburini s BMW. Ondra bude z druhé řady startovat společně s Francouzem Marinem a Britem Coghlanem.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist