Ze druhého závodu sezóny bez bodu

Skutečným "Aprílem" by se dal nazvat dnešní den pro celý tým ProRace.

Aprílové počasí, aprílový žertík hned po ránu, kdy si s námi mechanici zažertovali s nutnou výměnou motoru. Ovšem po startu ranního warmupu se z žertíku stala skutečnost. Závodní motor, který měl vydržet ještě alespoň další závod umřel. Umřel skutečně na únavu "nového materiálu". Mechanikům se tedy jejich ranní žertík vrátil v podobě sprinterské výměny motoru za další v pořadí. Letošní pravidla bohužel nedovolují v sezóně použít více než osm motorů, takže stav třetí motor ve dvou závodech - nic moc. Budeme se muset naučit lépe hospodařit.

Výměna motoru poté proběhla bleskově a na sto procent a Lukáš byl na startu s novým motorem připraven začít bojovat.

A to také stoprocentně splnil. Po projetí prvním kolem byl sice ještě za dvacítkou, po druhém dokonce 22., ale ve čtrnáctém kole byl klasifikován na skvělém čtrnáctém místě. Poté ovšem přišla chyba a za chyby se bohužel platí. Lukáš projel šikanu před cílem tak, jak pravidlo nedovoluje a ač se nám to všem zdá velmi tvrdé nařízení, nikoho nepředjel, nikoho neomezil, nijak si zkrátka nepomohl ani nepolepšil, dostal trest projetí boxy, což při zdejší délce boxové uličky trvá přes čtyřicet vteřin. Celkově tak klesl na 18. nebodované místo.
Co více k tomu říct: Další závod v Assenu se jede již na trati, kterou již Lukáš důvěrně zná, a tak určitě i výsledky budou tomuto odpovídat.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist