Zásluhou Cluzela slaví MV Agusta vítězství

První závod třídy Supersport nabídl na okruhu Phillip Island neuvěřitelně napínavou podívanou nejen s mnoha těsnými bitvami a předjetími, ale rovněž pády a červenými vlajkami, které zastavily závod. Ve finále na pět kol vyhrál první klání sezony Jules Cluzel a MV Agusta slaví první vítězství na světové scéně od roku 1976.

Velmi dobrý závod zajel v Austrálii francouzský jezdec týmu MV Agusta RC – Yakhnich Motosport Jules Cluzel, jenž loni sedlal motocykl Suzuki v mistrovství světa superbiků. Cluzel je zpátky mezi supersporty, kde v roce 2012 skončil celkově druhý a prvním závodem roku zahájil možnou cestu za titulem.
Australská kvalifikace přitom francouzskému jezdci MV Agusty vůbec nevyšla, protože do závodu startoval až čtrnáctý. Jiskru naděje na dobrý výsledek tým získal po ranním zahřívacím tréninku, kde byl Jules Cluzel třetí nejrychlejší. V závodu Francouz zabojoval a jel pátý, když závod zastavily červené vlajky.

Sprint na pět kol Jules Cluzel využil dokonale. Ve druhém kole šel za vedoucího Marina a v posledním převzal vedení, které si udržel až do cíle závodu. „Je to úžasné,“ komentoval závod Jules Cluzel. „V průběhu testování a na začátku závodního víkendu tady v Austrálii jsme neměli štěstí. Zajeli jsme menší počet kol a neudělali vše tak, jak jsme chtěli. Vyhrát za takových okolností je prostě sen!“

„Před startem jsem svým mechanikům řekl, že udělám vše proto, abych je nezklamal. Možná ještě nejsme dostatečně připraveni na to, abychom byli první, ale neudělal jsem žádnou chybu a tlačil na to jak jen jsem mohl. Jsem si jistý, že si toto vítězství plně zasloužíme,“
dodal Francouz.

Pětadvacetiletý Francouz Jules Cluzel získal pro MV Agustu vítězství po osmatřiceti letech. Naposledy tato značka slavila vítězství v mistrovství světa v GP Německa 1976 s Italem Giacomo Agostinim.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist