Z Francie si Intermoto odváží jeden bod

Předposlední závodní víkend Mistrovství světa Supersportů 2013 v Magny-Cours přinesl týmu Intermoto Ponyexpres mnoho těžkostí, přesto si z Francie veze alespoň jeden symbolický bod.

Po pátečním zranění Floriana Marina, jehož nahradil bývalý týmový jezdec Matthieu Largrive, se v sobotní kvalifikaci podařilo obsadit startovní místa v sedmé řadě. Během závodu se pak Matthieu i Luca Scassa dokázali probojovat o pár příček výše a několik kol se drželi těsně za sebou. Matthieu ale bohužel pár minut před koncem závodu spadl, a to když se zrovna pohyboval na krásném třináctém místě, ze kterého by měl určitě ještě šanci na vylepšení.

Stejně dobře si vedl i Luca Scassa, pro kterého byl závod v Magny-Cours posledním v sezóně Supersportů. Dokázal se při něm dostat na patnácté místo, ale případný další postup překazilo ukončení závodu na červenou vlajku. Nyní bude Luca Scassa až do konce sezony v roli náhradního jezdce za zraněného Karla Abrahama v MotoGP.
Manažer týmu Josef Kubíček k francouzskému závodnímu víkendu uvedl: „Tyto závody byly skutečně strašně zvláštní a hektické, plné změn a zranění. Po pátečním zranění Floriana se podařilo sehnat náhradního jezdce Matta Lagriva. Nazval bych to jako deja vu, Matt doslova seskočil ze svého traktoru při sklizni hroznů a zajel si závod mistrovství světa. Je nesmírná škoda, že spadl dvě kola před cílem a ty tři body, které měl skoro v kapse, se nepodařilo přivézt. Ale přesto mu patří velký dík. Lucovo rozloučení s letošním rokem Supersportů nedopadlo ideálně podle představ ani jeho, ani mých a celého týmu, ale takové jsou bohužel závody a z Francie vezeme alespoň jeden symbolický bod. Nesmírně děkuji všem našim partnerům, fanouškům a čeká nás poslední závod v Jerezu, kde to doufám bude o hodně lepší."

15. Luca Scassa (Kawasaki Intermoto Ponyexpres)
„Nepředstavoval jsem si, že závod dokončím takhle, samozřejmě jsem si představoval lepší výsledek, jako se nám to dařilo na začátku sezóny. Ale bohužel to nebylo možné, jel jsem velmi pomalu. Je škoda, že nemáme další šanci to vylepšit. Jinak myslím, že jsme odjeli dobrou sezónu, a pokud se tým udrží na čtvrtém místě, bude to opravdu dobrý výsledek. Sice to nebude takové, jak si každý představoval, ale nikdo nemusí být z ničeho zklamaný. Celá sezóna proběhla v pořádku a doufám, že týmu se bude dařit i v sezóně následující. Při posledním závodu v Jerezu je budu podporovat z Austrálie a příští rok se možná budeme potkávat v paddocku.“
Matthieu Lagrive (Kawasaki Intermoto Ponyexpres)
Závod jsem si opravdu užil, protože s každým kolem jsem jel rychleji a rychleji a postupně jsem se s motorkou opravdu sžil. Samozřejmě mě mrzí, že závod pro mě skončil takhle. Věřím, že jsem týmu mohl přivézt pár bodů. Každopádně to byla úžasné zase s týmem závodit.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist