Tým Parkalgar definitivně skončil

Dvě sezóny - 2009 a 2010 - vybojoval supersportový tým Parkalgar titul vicemistra světa zásluhou Ira Eugenyho Lavertyho. I v loňské sezóně patřil v nabitém startovním poli k těm nejlepším a to především díky Samovi Lowesovi.

Po šesti velmi úspěšných sezónách se tým Parkalgar Honda rozhodl, že se nezúčastní světového šampionátu supersportů 2012. Důvodem je velmi těžká hospodářská situace, která neumožní týmu udržet svůj vlastní standart. Dvanáct vítězství a 29 podiových umístění má tento tým na svém kontě, v sezónách 2009 a 2010 pak dokonce titul vicemistra světa: "Bylo to sice hodně těžké, ale nevyhnutelné rozhodnutí", řekl týmový manažér Paulo Pinheiro.
Celý projekt byl více než úspěšný, neboť díky němu se podařilo splnit hlavní cíl: okruh "Autodromo Internacional do Algarve" v Portimau se stal světoznámým, samozřejmě že k tomu přispěl i tým Parkalgar a to velmi významnou měrou.

"Bez pomoci našeho hlavního sponzora (okruh Portimao-pozn. Bosso) by ale nebylo dále dlouho možné závodit v roce 2012 za stejných podmínek a se stejnými ambicemi jako doposud. Jsme velmi rádi, že můžeme poděkovat všem, kteří přispěli k úspěchu tohoto projektu a především jezdcům, kteří jezdili za naše barvy. Byli to Simone Sanna, Eugene Laverty, Sam Lowes, Josh Hayes a přirozeně Miguel Praia. Zvláštní a především tragickou vzpomínku máme na Craiga Jonese a my na něho nikdy nezapomeneme, neboť byl nejen výjimečný jezdec, ale i neobyčejná osobnost", řekl dále Pinheiro.
Ukončení činnosti týmu Parkalgar Honda nejvíce postihlo portugalského jezdce Miguela Praiu, který byl z hlediska své národnosti reklamní tváří tohoto projektu: "Začali jsme jako malý tým v paddocku a postupně jsme se dostali na samou špici kubatury supersportů. S týmem Parkalgar Honda jsem zažil nejlepší roky své kariéry. Dali mně šanci, abych se jako jezdec zlepšil a mohl zajíždět dobré výsledky (v MS 2009 celkově 15., 2010-12. a 2011-13.-pozn. Bosso). Bohužel se nám nepodařilo v roce 2012 dále pokračovat. V Portugalsku je fotbal jediným sportem, který má nějaký vliv. Ostatní, ačkoliv mají výsledky a jsou známi po celém světě, jsou pak pouze druhořadí", říká tvrdou realitu 33-letý Praia, který doufá, že se přece jen v nějakém týmu Hondy na sezónu 2012 uchytí.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist