Sofuoglu: Mohu být opět mistrem světa

Svým vítězstvím na Phillip Islandu se Kenan Sofuoglu vrátil skvělým způsobem do supersportového šampionátu. A turecký jezdec se letos může stát určitě i mistrem světa, tedy už potřetí.

Sofuoglu je nejúspěšnějším jezdcem 15-leté historie supersportového závodění. Má na svém kontě dva tituly mistra světa z let 2007 a 2010, stejně jako Sebastien Charpentier (2005 a 2006 s Hondou Ten Kate), Andrew Pitt (2001 na Kawasaki, 2008 na motocyklu Honda Ten Kate). Ale Turek má letos šanci na titul třetí, když jede v továrním týmu Kawasaki Lorenzini by Leoni.

Kenan Sofuoglu se svými 18 vítěznými závody vede i tabulku v počtu prvních míst před dvěma francouzskými piloty Sebastienem Charpentierem a Fabienem Foretem, kteří mají po 13 prvních místech.
V počtu podiových umístění je na čele opět Kenan Sofuoglu se 40 "bednami" před Fabienem Foretem (34) a Brocem Parkesem (30).

Nejvíce bodů pak získal Fabien Foret 1184. Přes magickou tisícovku se ale dostali i Kenan Sofuoglu (1092) a Stephane Chambon (1030).
Nejvíce Pole position si naopak vyjel Sebastien Charpentier a to celkem 22x. Karl Muggeridge vyjel z první pozice do závodu 15x a Fabien Foret s Brocem Parkesem 14x.

Po patnácti nejrychlejších kolech zajeli během závodů Kenan Sofuoglu a Sebastien Charpentier po 15, Broc Parkes 13 a Fabien Foret 13.
"Nečekal jsem, že hned pri prvním závodě budeme tak silní", byl Sofuoglu sám mile překvapen a dodal: "Potvrdilo se ale, že moje rozhodnutí vrátit se do supersportového šampionátu s Kawasaki bylo správné. Mám k dispozici výborný motocykl a mohu se tak stát ještě jednou světovým šampionem", říká 27-letý turecký jezdec, který po loňské absolutně nepodařené sezóně v Moto2 - 17. místo celkově - se opět vrátil na nejvyšší podiové stupně.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist