ProRace: Složité nedělní podmínky v Portimau

Nedělní ráno probudilo týmy v Portimau do zcela jiných podmínek, než které panovaly celý víkend.

Těžké černé mraky, hustý déšť a dokonce bouřka. K tomu teploty přes dvacet stupňů. To pro náš tým znamenalo dvě možné varianty. Na mokru jsme nemohli zcela odzkoušet nový motor spolu s nastavením doporučeným podvozkářskou firmou a nebo možnost za deště bojovat za úplně nových podmínek než včera. Ranní warm up byl toho důkazem. Gabor od prvního kola bojoval o úplné čelo závodního pole a tak se chvílemi dokonce pohyboval na čele a po zbytek do pátého místa. Poslední tři kola už jen dojížděl a znovu se učil mokrou trať.
Bohužel pro nás trať po prvním superbikovém závodě oschnula a i když černé mraky hrozily dalším deštěm, opak byl pravdou. Start ze čtrnácté pozice se Gaborovi ne úplně povedl, ale vše napravil během prvních šesti kol, kdy se propracoval na skvělé deváté místo. Poté se bohužel začaly projevovat neduhy na prototypovém podvozku a Gabor začal ztrácet místa. Naštěstí v samém závěru závodu uhájil jeden bod. Celý tým teď čeká velmi důkladná analýza celého víkendu a poučení jak postupovat při příštím závodě - posledním v této sezoně - ve francouzském Magny Cours.
Tým si po dnešním závodě s náskokem šestnácti bodů stále udržuje vynikající osmé místo v týmové klasifikaci Mistrovství světa a Gabor je celkově s 37 body na 13. místě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist