ProRace: Poprvé s Talmacsim

Pražský tým ProRace se poprvé ve své historii postavil na start závodu s ex-mistrem světa. Byl jím Maďar Gábor Talmacsi, jenž do závodu odstartoval z nepříliš hezkého postavení na startu - až 21. pozice - a který po nekonečných úpravách podvozku, doslova vyválčil v Misanu jeden bod za 15. místo.

Gábor do závodu odstartoval velice solidně a hlavně odhodlaně, tedy poprat se a dosáhnout nejlépe na Top ten. Tento cíl se mu dařilo naplňovat až do čtvrtého kola, když dojel ze šestnácté pozice startujícího Jihoafričana Scholtze a ten se mu doslova položil pod kola jeho Hondy.

Gábor naštěstí zareagoval naprosto fantasticky a hlavně rychle, jinak by Scholtze snad přejel a takové havárie se většinou neobejdou bez zranění.
Takto o něj Gábor jen škrtl, ale ztratil okamžitě devět pozic, neboť musel mimo trať. Do dalšího kola ovšem už najížděl na místě 22. a v průběhu dalšího závodu, kdy zajížděl velice pravidelné časy se dotáhl v předposledním kole až na bodované patnácté místo.
S tímto samozřejmě nemůžeme být spokojeni. Sice nebýt onoho nešťastného pádu, mohl Gabor desátého místa dosáhnout, ale na možná se nehraje. Nyní nás čeká ještě mnoho další práce a další testování, abychom v dalším závodě v Aragonu mohli bojovat o přední pozice.
"Ve warm-upu jsem měl problém se spojkou a s převodovkou. Potřebuji, aby nastavení bylo nakonfigurováno pro můj styl jízdy a já tak mohl jet stylem, jak jsem zvyklý. Půlroční pauza byla sice znát, ale musím vše hodnotit jako pozitivní výsledek, neboť konkurence je hodně velká. Je mi velice líto, že přímo přede mnou spadl jeden z jezdců a já měl opravdu strach, že se už nevyhnu pádu. Podařilo se mně ale zabrzdit a vrátit se nazpět do závodu. Neustále jsem zrychloval a nakonec jsem si dojel pro první supersportové body. Máme před sebou hodně práce, ale já jsem hodně motivovaný. Děkuji celému týmu za odvedenou práci a vám všem za fandění"
, píše Gábor Talmacsi na svém webu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist