Tři české side posádky na Jarní ceně Brna

Již tento víkend budou na Jarní ceně Brna k vidění posádky side. Letos je to druhý rok, kdy je můžeme opět s napětím sledovat. Sidecary pojedou v rámci mezinárodního šampionátu International Sidecar Trophy, ale kromě posádek jezdících v tomto šampionátu uvidíme i „hostující“ posádky, které tento víkend využijí jako testování.

V pátek se nám představí jednou ve volném tréninku, v sobotu dvakrát v kvalifikačních trénincích a jednou v závodě na 8 kol, v neděli mohou využít ranního warm upu a svůj program ukončují závodem na 12 kol. Startovní listina nám hlásí 14 posádek v kategorii F2, což jsou side s obsahem do 600ccm a 12 posádek v kategorii F1 s obsahem 1000ccm. Budeme se moci těšit i na tři české posádky, které budou bojovat v poli s Němci, Rakušany, Holanďany, Švýcary, Australany, Švédy, jedním Angličanem a Belgičanem.

První českou přihlášenou posádkou je Miroslav MedekOndřejem Kopeckým. Ty budeme moci vidět na sidecaře č. 15 v kategorii F2. Zkušenost z tohoto šampionátu mají již z roce 2016, kde začínali na této moderní side spolu, loni to zkusili v jiném složení a letos se vrátili k sobě.

Druhou posádku s číslem 73 tvoří Roman SedláčekKateřinou Rozenekovou. Oba jsou zkušení jezdci klasických veteránských sidecar a letos je poprvé uvidíme v této moderní kategorii F1. Katka sbírala zkušenosti loni s Mirkem Medkem na F2 a letos to zkusí s Romanem.

Třetím českým týmem na startovce je Karel DlabolaOlgou Nepomuckou s číslem 55. Tuto posádku potkáváme pravidelně na přírodních okruzích a letos to také poprvé zkusí v kategorii F1.

Minulý týden, až na Mirka, všichni otestovali na Mosteckém okruhu své závodní kombinézy a svou fyzičku. Počasí vůbec nepřipomínalo jaro, ale nikdo to nevzdal a na Jarní cenu Brna se připravoval. Atmosféru z tohoto testování si přibližme několika snímky.

Časový harmonogram: Harmonogram-JCB-2018.pdf
Startovní listiny: Int.Sidecar-Trophy-Brno-2018.pdf

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist