Čtvrtý díl mezinárodních Side pokračoval v Mostě

Máme za sebou již v pořadí čtvrtý závodní víkend v rámci International Sidecar Trophy, který se konal na autodromu v Mostě. Trať dlouhou 4 212m přijelo pokořit celkem šestnáct posádek z osmi států. My jsme měli tentokrát opět zastoupení ve dvou posádkách. #15 Miroslav Medek – Kateřina Rozeneková, #43 Petr Fišar a za zraněného Ondřeje Kopeckého jsem tentokrát zaskakovala já a trojnásobný mistr a úřadující mistr ČR v kategorii twin Vladimír Šnajdr.

Kapitoly článku

Až na dva týmy všichni využili volných sobotních tréninků k tomu, aby dobře nastudovali 21 zatáček (9 levých a 12 pravých). O necelé čtyři hodiny později začal první kvalifikační trénink, kterému vévodil Peter Kimeswenger - Jens Lehnertz (F2). Bohužel díky srážce dvou side, kde jednou z nich byl český tým Miroslav Medek a Kateřina Rozeneková (F2) závody skončily. Nehoda vypadala hrůzostrašně, ale až na ohnutý rám a „jen“ vyvrtnutý kotník Katky to dobře dopadlo. Druhý kvalifikační trénink začal v 17 hodin a opět ho vyhrál Peter - Jens s neuvěřitelným časem 1:49:738. V sobotu české týmy přijeli podpořit kluci z Parent Projektu s rodiči, což byla příležitost k projití depa a pozdravení konkurentů.

Na neděli nám rosničky slibovaly déšť, takže pouze 5 posádek využilo ranních warm upů. Bohužel déšť neustával a i ostatní týmy byly nuceni přezouvat a první závod se jel na mokru. Zajímavostí závodů side na mokru je, že vylehávači hlavně zatěžují pravé kolo a vynechávají levých výklonů a jakýchkoli prudších pohybů. Naprosto úžasné proplétání na mokré trati ukázal tým Martin Schaffter - Gabriel Graber (F2), kteří díky trestu z kvalifikace startovali z posledního místa a skončili druzí. První příčku opět obsadil Peter - Jens. Český tým Petr Fišar(Marta) jsme obsadili 8. místo v kategorii F2.

Druhý závod se jel v pozdním odpoledni a nebylo jasné, jestli bude vyhlášen suchý nebo mokrý závod. Některé týmy tak přezuli na slicky a některé týmy věřili, že déšť zase zaútočí. Hned v první zatáčce se zdálo, že budou vyvěšené červené vlajky pro střed několika side, ale nakonec to všichni bravurně zvládli a pokračovali. Nejlépe odstartovali Chris Baert - Ronja Mahl (F1) a Felix Bereuter - Valentin Marklin (F1), nicméně záhy se do vedení dostal tým Enrico Wirth - Ronny Uhlig (F2), kteří byli na čele závodu až do samotného konce. Tým Peter – Jens, kteří utrpěli srážkou nejvíce, se z desátého místa probojovali na stříbrnou pozici. Tentokrát český tým ve složení Petr FišarVladimír Šnajdr obsadili 9. místo v kategorii F2.

Top 3 týmy kategorie F1 šampionátu Int. Sidecar Trophy:
1 – Thomas a. Lundberg – Mikael Andersson
2 – Robert van Kampen – Jarno Bouius
3 – Chris Baert – Ronja Mahl a Felix Bereuter - Valentin Marklin

Top 3 týmy kategorie F2 šampionátu Int. Sidecar Trophy:
1 – Enrico Wirth - Ronny Uhlig
2 – Ken Knapton - Enrico Roick
3 – Martin Schaffter - Gabriel Graber

A jak si vedou české posádky v šampionátu? Mirek s Katkou se posouvají bohužel na 6. místo s celkovým počtem 74. bodů. Tým Petr s Ondrou obsazují 9. místo se 46 body.

Dalším místem, kde uvidíme další souboje o cenné body, bude Red Bull Ring o víkendu 24. – 25.června 2017.

Výsledky Int. Sidecar Trophy v Mostě – ZDE

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist