Poslední kvalifikaci vyhrál Artigas, Salač odstartuje třetí

Ve španělské Aragonii mají jezdci Red Bull Rookies Cupu poslední dva závody sezony a v těchto závodech se rozhodne, kdo skončí celkově druhý. O vítězi rozhodlo klání v Misanu, kde si celkové prvenství zajistil Can Öncü. O druhé místo v pohárové soutěži teď bojuje jeho dvojče Deniz Öncü s Filipem Salačem. Oba mají stejné bodové skóre a do závodu se kvalifikovali do první řady. Pole position získal Xavier Artigas, jenž je rovněž ve hře o stříbro, takže oba závody budou víc než napínavé.

Kvalifikační bitva byla klasicky o tom, kdo se vyveze za rychlejším ze soupeřů, takže se hodně taktizovalo, jeden čekal na druhého a místa pro zajetí čistého kola bylo málo. Nakonec to byl Xavier Artigas, kdo z Rookies Cupu zajel na MotorLandu vůbec nejrychleji, když nastavil maximum na 2'01,441 sekundy. Španěl je v průběžném hodnocení čtvrtý a na Öncü se Salačem ztrácí sedm bodů.

Jako druhý se do závodu kvalifikoval Deniz Öncü. Turek ztratil na pole position téměř půl sekundy a byl jedním z jezdců, který se rozčiloval nad vyčkávací taktikou svých soupeřů. Nicméně je to on, kdo v závodech může počítat s podporou svého bratra Cana Öncü, který už má celkové vítězství jisté. Can odstartuje desátý, ale pro něho nebude problém být během pár zatáček mezi prvními.

Na třetí pozici výsledkové listiny je s časem 2'02,014 sekundy Filip Salač. Český závodník jede poslední sezonu Red Bull Rookies Cupu a moc rád by do světového šampionátu Moto3 přestoupil jako celkově druhý jezdec. Salač měl v trénincích potíže, ale ty se jim dařilo eliminovat a motorku chtějí ještě do závodu vyladit tak, aby mohl bojovat o vítězství.

První závod víkendu v Aragonii, celkově předposlední v sezoně 2018, startuje v sobotu 22.září v 16.30 hodin a lze ho sledovat v přímém přenosu na redbullTV.com.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist