Druhý závod Rookies Cupu vyhrál Tatay

Podobně jak v sobotu, tak také v neděli to bylo o trojici Carlos Tatay, Yuki Kunii a Barry Baltus, jenž byla až do konce v boji o vítězství v závodě Red Bull Rookies Cupu. Jenže tentokrát závod vyhrál domácí Carlos Tatay, který porazil sobotního vítěze Kuniiho. V samotném závěru pak havaroval Baltus, takže na třetím místě skončil italský závodník Matteo Bertelle. Po dvou odjetých závodech mají po 45 bodů dva jezdci – Carlos Tatay a Yuki Kunii.

Trojice Carlos Tatay, Yuki Kunii a Barry Baltus, zřejmě poučena ze sobotního klání, hned ze začátku vynechala souboje, které by je zdržovaly, takže ujeli ostatním o něco dřív než tomu bylo v sobotu. V samotném závěru to byl Carlos Tatay, který ukořistil plný počet bodů za vítězství. Přitom měl v posledním kole namále, protože byl v kontaktu s Baltusem, který následně havaroval.

„Na motorce jsem se dnes cítil bezvadně,“ prozradil Carlos Tatay. „Hodně jsem si všechno přes noc promyslel a snažil se přijít na to, jak věci udělat lépe než včera. Je skvělé odtud odjet se stejným počtem bodů jako Kunii, byl jsem na tom podobně loni, ale teď je to něco jiného. Teď už vím víc než tehdy a před Misanem si věřím.“

Další závod Rookies Cupu se jede 1.června v rámci Velké ceny Itálie v Mugellu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist