Vyhodnocení soutěže – Tipovačka MotoGP a WSBK 2016

Dnes jsou Vánoce a server Motorkáři.cz má pro své úspěšné Tipaře zajímavé dárky. Jsou to ceny pro nejlepších šest čtenářů, kteří byli úspěšní v tipovací soutěži dvou kategorií motocyklových šampionátů MotoGP a WSBK. Máme také nový rekord v počtu tipujících, protože letošní soutěže se zúčastnilo celkem 577 čtenářů z toho 382 jich tipovalo na výsledky MotoGP a 195 čtenářů tipovalo na výsledky superbikového šampionátu WorldSBK. Velké děkuji patří všem sponzorům a partnerům soutěže za jejich podporu. Nezbývá než poděkovat všem soutěžícím za účast a oceněným čtenářům poblahopřát za skvělou sezonu. Zachovejte nám přízeň a tipujte s námi také v roce 2017, protože příště můžete mít štěstí právě vy!

Také letošní tipovačka byla poměrně dost vyrovnaná. Bitvu o pohár pro “Nejlepšího tipaře roku 2016“ vyhrál v kategorii MotoGP František Dohnal, který vsadil na intuici, zkušenosti a také podmínky na trati těsně před závodem. Druhý v pořadí Zdeněk Šmíd ztratil na celkové vítězství jen osm bodů, což není moc vzhledem k tomu, že sezona má celkem osmnáct Grand Prix. Jedenáct bodů scházelo na první místo třetímu v pořadí Marku Jerigovi.

V kategorii WSBK získal pohár “Nejlepšího tipaře roku 2016“ Tomáš Mach. Pokud je vám toto jméno odněkud povědomé, tak ano, je to celkový vítěz tipovačky MotoGP z roku 2014. Tomáš tentokrát vyhrál v superbicích a je rozhodně nejúspěšnějším soutěžícím. Neměl to ale do posledního okamžiku snadné, protože druhý Miroslav Hloušek ztratil na celkové vítězství jen jeden jediný bod. Sedm bodů dělí od prvního místa třetího v pořadí Tomáše Krauze.

Nejlepším tipujícím jsme položili pět stejných otázek, které souvisejí s letošním ročníkem mistrovství světa prototypových a superbikových motocyklů.

1 - Tipujete na náhodu nebo máte svůj systém jak a kdy vložíte finální pořadí jezdců?

2 - Sledujete stejně intenzivně obě soutěže MotoGP – WSBK také v televizi nebo na internetu?

3 - Čím si vás získal motocyklový sport?

4 - Kdo z jezdců nebo jaká událost na vás letos nejvíc zapůsobila?

5 - Jaká bude nadcházející sezona MotoGP/WSBK?

Tipovací soutěž – MS silničních motocyklů 2016 (MotoGP)

1 – František  Dohnal “griga“ – 142 bodů – Vítěz soutěže

2 – Zdeněk Šmíd “Zender“ – 134 bodů (-8)

3 – Marek Jeriga “yery“ – 131 bodů (-11)

 

Sponzorem tipovací soutěže MotoGP je:

Ceny dále věnovali:

- pohár vítězi věnoval server Motorkáři.cz

Čtenář “griga“ - 1.místo v tipovací soutěži MotoGP

Franta získává pohár pro vítěze tipovací soutěže a hlavní cenu v podobě přilby FF397  Vector Podium v hodnotě 5.499 Kč, kterou do soutěže věnovala společnost ASP Group, dovozce přileb LS2 Helmets.

Frantovi k vítězství v soutěži blahopřejeme.

1 – ve všech závodech se většinou orientuji podle kvalifikací a částečně podle okamžité situace ve warm upu. Proto sázím většinou až těsně před závodem. Ovšem někdy se mi stane, že musím vsadit už večer, to když ráno odjíždím na nějaké závody.

2 – v televizi či na internetu sleduji všechny dostupné závody, ale v reálu je to přece jen zábavnější

3 – již jako malý kluk jsem jezdil s otcem, který mi bohužel před měsícem zemřel, na závody do Brna. Tam se mi zalíbila atmosféra okolo SZM, to dění a cvrkot v depu i kolem závodní tratě.

4 – tenhle rok se mi nejvíce líbil Maverick Vinales. Myslím, že příští sezonu by mohl zajet moc dobré výsledky. Na druhé straně ovšem stojí zbytečná smrt mnoha jezdců z MS, AA, TT a jiných závodů, což mne dost zarmoutilo. Nicméně i s tím se v tomhle sportu musí počítat.

5 – já si myslím, že nová sezona přinese opět zajímavou podívanou pro všechny fanoušky tohoto sportu. Jen doufám, že to bude bez velkých havarií a že vyhraje fair play na dráze i v zázemí našich SZM.

Zdravím Vás v redakci, všechny mé přátele a kamarády.

 

Čtenář “Zender“ - 2.místo v tipovací soutěži MotoGP

Zdeněk za druhé místo získává nepromokavé kalhoty Trilobite 668 Dalman v hodnotě 3.990 Kč, kterou věnovala společnost Bikers Crown.

Zdeňkovi k druhému místu v soutěži blahopřejeme.

1 – letošní tipování bylo velmi složité, jelikož favoritů na top5 bylo opravdu hodně, což nám potvrzuje i největší počet jezdců kteří v sezóně vyhráli. Hlavním vodítkem byla samozřejmě kvalda a tréninky, dále jsem vždy sledoval počasí nad daným okruhem, což je také důležitý faktor u mnoha jezdců v poli. Progres Ducati byl letos veliký, Suzuki a zejména Maverick jeli fantasticky, Vale toužící po 10 titulu, Marcova bojovnost a přesnost Jorgeho ... . Bylo to těžké, ale tak nějak jsem se vždy dopracoval nějakých bodů.

2 – přiznám se, že GP sleduji každý závod, kvaldu a pokud to práce dovolí i tréninky. U WSBK tomu tak není, ale příští rok se jistě zlepším :-) Je škoda že WSBK není tak populární a komerční jako GP, protože v něm najdeme spousty krásných soubojů, kvalitní jezdce a stejně jako jezdci GP jedou obrovskou šišku.

3 – jako aktivní fanoušek motocyklového sportu a zejména road racingu, který je mi velice blízký, sleduji obrovský progres mého kamaráda, který letos startoval poprvé v Hořicích, Dymokurech a na okruhovem ježdění agentur, kde většinu závodu vyhrával. Nebudu tajit jeho jméno, je to Tomík Borovka s legendární R1 která po dojetí závodu v Hořicích doslova zakouřila cílovku. Je to neuvěřitelná věc, sledovati jeho schopnosti proti mnohem zkušenějším a já mu přejí jen to nejlepší v jeho kariéře a třeba bednu v alpe adrii,nebo jiném prestižním závodě.

4 – věcí bylo mnoho. Od vítězství Jackasse, přes poněkud kontaktní ježdění Maniaca, obrovské jízdní schopnosti Mavericka a Cala, který ukázal, že umí tahat ... až po tragédii v Moto2, kdy tragicky havaroval Louis Salom ... . Opravdu těch momentů bylo mnoho a radši myslet na ty šťastné a hezké jako třeba bedna Kubajze. V závodech mistrovství světa jsou vždy momenty, které berou člověku dech, rozbuší srdce a někdy donutí slzet, ale to jsou motorky.

5 – jelikož se už vyjasnili přestupy, myslím si že nadcházející sezona bude nejzajímavější za poslední roky. Je tam spoustu vlčáků co chtějí minimálně bednu a bude jistě zážitek vše sledovat. To platí v GP i WSBK. Všichni se můžeme těšit na závody a já už odpočítávám dny. Ať se kola točí !!!

Čtenář “yery“ - 3.místo v tipovací soutěži MotoGP

Marek za třetí místo v soutěži získává praktickou Kapsičku na stehno RSA (černá) + funkční triko RSA Heat černo - modré dlouhý rukáv od společnost Anila s.r.o., provozovatel eshopu Motozem, Dále tričko MM93 Marc Márquez od společnosti Motoperformance. Ceny v hodnotě přes 2.000 Kč.

Markovi k třetímu místu v soutěži blahopřejeme.

1 - tipoval jsem většinou až v den závodu po Warm Upu. Každý víkend jsem sledoval výsledky všech tréninků, a když jsem se nemohl rozhodnout tak jsem se podíval i na to, jak jezdci jeli v minulých letech a také hrálo roli počasí.

2 - MotoGP sleduji pravidelně v televizi, pokud nestihnu některý trénink tak se podívám aspoň na výsledky na internetu. WSBK jsem letos viděl jen párkrát, výsledky na internetu jsem ale sledoval.

3 - vším. Děda byl závodník a na motorce jezdí i otec, takže mě k motorkám odmala vedli, často jsme se jezdili dívat na různé závody. První motorku jsem měl už ve školce a od té doby mě nepřestaly bavit J .

4 - nejvíce na mě zapůsobil Vale, jak i v jeho věku dokáže jezdit pořád na čele. Nebýt těch jeho výpadků, bojoval by do poslední chvíle o titul.

5 - v MotoGP určitě vyrovnaná, Marquez to rozhodně nebude mít tak jednoduché jako v letošním roce. Oba tovární jezdci Yamahy budou jezdit vepředu, myslím, že Vale by mohl zabojovat o desátý titul. V prvním testu nevypadal špatně ani Lorenzo na Ducati a vepředu by občas mohli jezdit i Dovi, Crutchlow nebo Iannone. Těším se na Karla Abrahama, mohl by občas zajet pěkný výsledek, a jsem zvědavý na to, jak si povede KTM.

O WSBK nemám zase takový přehled ale o titul si to asi rozdají Rea s Daviesem a bude zajímavé sledovat, jak si povede Ondra Ježek.

Tipovací soutěž – MS silničních motocyklů 2016 (WSBK)

1 – Tomáš Mach “Machaaane“ – 222 bodů – Vítěz soutěže

2 – Miroslav Hloušek “odborník“ – 221 bodů (-1)

3 – Tomáš Krauz “Tom97K“ – 215 bodů (-7)

 

Sponzorem tipovací soutěže WSBK je:

Ceny dále věnovali:

- pohár vítězi věnoval server Motorkáři.cz

Čtenář “Machaaane“ - 1.místo v tipovací soutěži WSBK

Tomáš získává pohár pro vítěze tipovací soutěže a Integrální helmu NEXX S.100 Blast v hodnotě 5.990 Kč (Novinka), které věnovala společnost Bikers Crown.

Tomášovi k vítězství v soutěži blahopřejeme.

1 - snažím se alespoň výsledkově sledovat celý víkend. Tipovačku dávám až v neděli po ranních warm-upech.

2 - Moto GP sleduji o něco víc

3 - motocyklový sport si mou pozornost získal pro svou rychlost a souboje na trati

4 - nejvíce na mě zapůsobil velký počet různých vítězů v moto GP

5 - doufám, že v nadcházející sezoně bude šampionát hodně vyrovnaný až do konce

Čtenář “odborník“ - 2.místo v tipovací soutěži WSBK

Miroslav získává za druhé místo v soutěži SHARK nabíječka baterií CT-2000 + AirMan Easy Rider 12V Compressor + 250 ml Tire Sealeant - KIT. Ceny věnovala společnost ASP Group, dovozce přileb LS2 Helmets. Ceny jsu v hodnotě 1.700 Kč.

Mirkovi k druhému místu v soutěži blahopřejeme.

1 – tipoval jsem Sykes, Rea, Davies, VD Mark, Hayden, Torres a sem tam ještě Guntoliho s Forresem. Finální pořadí bylo vetšinou v pátek pro sobotní závod a nedělní závod vetšinou těsně před startem.

2 – přednost dávám MotoGP, WSBK jsem sledoval hlavně kvůli KA17. Sleduji spíš v televizi.

3 – hlasitost, rychlost a předem nejistý vítěz

4 – letos byla fantastická především kubatura Moto3. Z jezdců pak Zarco v Moto2 a samozřejmě i ta nepříjemná věc, co se stala v Katalánsku LS39, mi z letošního roku utkví v paměti.

5 – v MotoGP jsem zvědav na Viñalese co předvede. Troufám si tvrdit, že je na stejné jezdecké úrovni jak Márquez. Těším se i na Karla a příchod KTM. O titul pojede Marc, Maverick, Vale. Nikdo jiný nebude mít šanci. V případě WSBK se bude více méně kopírovat sezona 2016.

Čtenář “Tom97K“ - 3.místo v tipovací soutěži WSBK

Tomáš získává za třetí místo mikinu v hodnotě 1.499 Kč The legend - Angel Nieto od Motoperformance.

Tomášovi k třetímu místu v soutěži blahopřejeme.

1 - na začátku sezony se zaměřím na několik jezdců, na které většinou tipuji, pokud nejsou zranění nebo úplně nezkazí kvalifikaci. Tipy průběžně upravuji podle výsledků zajetých v trénincích a kvalifikaci. Beru také ohledy na celkové pořadí jezdců v šampionátu nebo počasí. Samozřejmě je to hodně i o štěstí.

2 - snažím se sledovat co nejvíce přenosů, převážně na internetu. Hodně sleduji WSBK, baví mě o něco více, jezdci jsou mi sympatičtější a myslím, že je to i divácky atraktivnější. Díky tomu se mi dařilo správně tipovat, a tak jsem se postupem času snažil žádný závodní den nevynechat i vzhledem k úspěchu v tipovací soutěži :-)

3 - motorky mě bavily od malička, motocyklový sport jsem ale sledoval spíše jen okrajově, když jsem měl zrovna čas. S koupí první opravdu velké motorky (Aprilia Shiver) po stopětadvacítce, Babettě atd. jsem se začal zajímat i o správný způsob jízdy. A kde najít lepší inspiraci než u těch nejlepších? V každém závodě obdivuji, jak jezdci dokážou motorku ovládat a těším se na napínavé a neočekávané momenty.

4 - s očekáváním jsem sledoval především těsné souboje Jonathana Raye a Toma Sykese. Velmi mě pak překvapil suverénní závěr sezony v podání Chaze Daviese.

5 - to se těžko odhaduje, ale asi jako každý chci příští sezonu ještě zajímavější, plnou zvratů a hlavně bez zbytečných pádů s vážnými následky, aby jezdci mohli v každém závodě dokazovat, co umí na trati. Snad se toho všichni dočkáme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist