Testy na Sepangu (3)

Opět nejrychlejší Max Biaggi, a to i přestože absolvoval testování se starším motorem.

Třetí den testování na okruhu Sepang znamená konečný den pro některé továrny, když pokračovat z dosavadních účastníků budou již pouze jezdci Kawasaki a Suzuki.
Přestože bylo dnes trochu chladněji než v minulých dnech a především silný vítr stěžoval aktérům jejich práci, přesto jsme se i dnes dočkali skvělých výsledků a to zejména jezdců HRC. Nejrychlejším byl opět italský jezdce Max Biaggi, který dnes zaznamenal čas 2:02,585, zatímco jeho největší soupeř byl opět Sete Gibernau, jenž dnes zajel jedno kolo za 2:02,70 minuty. Nutno poznamenat, že Max Biaggi dosáhl tohoto času na starším motoru, který již dále nebude používán.
Dramatickou chvilku prožil dnes japonský jezdec Makoto Tamada, kterému na konci cílové rovinky, v plné rychlosti na šestý převodový stupeň, praskla pneumatika. Tamada situaci až neskutečně skvěle zvládl a bez havárie projel první zatáčkou okruhu Sepang. Tamada ovšem již v testování nepokračoval, stejně jako Sete Gibernau, kterého zastavila porucha motoru jeho Hondy RC 211V uprostřed více jak pětikilometrového okruhu v Malajsii.
Zajímavostí byl i čas Tohru Ukawy, který dnes absolvoval mimo jiné i simultánní závod na 21 kol, při kterém byl rychlejší o víc jak 15 sekund než při říjnovém závodu Grand Prix Malajsie.
Dnešní den měl být dnem klidu pro tým Suzuki, který však i dnes usilovně pracoval. Přes kladný přístup všech členů týmu Suzuki Grand Prix se však stále nedaří vyřešit problém se spojkou a převodovkou, který motocykly Suzuki GSV-R stále pronásleduje.
Společně s týmem Suzuki Grand Prix testuje na okruhu Sepang i americký tým Yoshimura Suzuki, který je továrním zastoupením japonského výrobce v šampionátu AMA U. S. Superbike. Z týmu Yoshimura Suzuki je na okruhu přítomen australský jezdec Mat Mladin a Američan Aaron Yates, zatímco třetí pilot tohoto týmu, texaský mladík Ben Spies, testuje doma v USA na okruhu Laguna Seca. Tuto informaci zmiňuji proto, že dnes si stroj Suzuki GSV-R v několika kolech ozkoušel vedle oficiálních jezdců právě Mat Mladin, který by měl pomoci v přípravě stroje na letošní sezónu MotoGP.
Vedle továrních jezdců Kawasaki, o jejich dnešních testech píši na jiném místě, testoval opět i Andrew Pitt, který se dnes chtěl zlepšit a s novým strojem Moriwaki MD 211VF vylepšit svůj včerejší, velmi špatný výkon.
Jak jsem naznačil v úvodu článku, Honda a Moriwaki dnes končí, Kawasaki a Suzuki pokračuje i zítra. V sobotu nastupuje Yamaha.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist