Smutek u Gauloises Yamahy

Po závodě třídy MotoGP nezářili členové týmu Gauloises Yamaha nadšením a to i přestože jejich jezdec skončil v první desítce výsledkové listiny.

Těžký den na okruhu Sachsenring prožil také tým Gauloises Yamaha, jehož jezdec Alex Barros závod nedokončil kvůli havárii a Olivier Jacque jenž zápasil s přilnavostí dokončil závod na konci první desítky, když mu v cíli patřilo deváté místo.
Přitom na Jacquově motocyklu se přes noc ze soboty na neděli učinily změny v nastavení, které měly zlepšit vlastnosti motocyklu a pomoci francouzskému jezdci zajíždět stabilní časy.
"Kvůli tomu jak jsem s motocyklem bojoval během kvalifikací, jsem se rozhodl podstoupit riziko se změnou nastavení předku a také geometrii zadního kola," vysvětloval Olivier Jacque. "Bohužel náš zákrok stejně nezlepšil nedostatečnou přilnavost, kterou jsem trpěl od začátku víkendu. Přesto jsem měl dobrý start kdy jsem se dostal z 18. pozice na osmou během prvního kola. Dělal jsem vše co jsem mohl, abych zůstal nahoře s nejlepšími. Celý závod jsem jezdil na limitu, ale s klouzající zadní pneumatikou jsem nemohl držet nastolené tempo a postupně jsem opouštěl skupinu."
Po problémech se spojkou havaroval brazilský jezdec Alex Barros v polovině závodu, čímž opět ztratil možnost bodovat. "Zmáčkl jsem spojku a chtěl přeřadit na konci rovinky, ale nešlo to," říká Alex Barros. "Jel jsem rovně a havaroval. Naštěstí jsem se nezranil, ačkoliv mě bolí rameno o něco více než před závodem. Nejsem si jist, co se vlastně rozbilo, ale tým to nyní zkoumá. Jsem velmi zklamaný, protože jsem získával neustále dvě desetiny na skupinu přede mnou a tak jsem mohl skončit na sedmém nebo osmém místě. Je to velmi frustrující projít operací mé ruky a velmi trpět během tréninků a to vše jen proto, abych v závodě skončil ve štěrku."
Stejné pocity jako Alex vyjádřil i týmový manažer Herve Poncharal. "Jsem zvlášť zarmoucený kvůli Alexovi, který tak trpěl celý víkend vlastně pro nic," říkal Poncharal. "Po dalším těžkém víkendu se nyní těšíme na krátkou přestávku před českou Grand Prix."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist