Jezdci Hondy před Assenem

Své pocity vyjádřili i jezdci Hondy před závodem World Supersport v holandském Assenu.

Chris Vermeulen (Ten Kate Honda)
Assen by pro nás měl být dobrý, částečně proto, že okruh je blízko k týmové základně a tak to bude pro nás domácí závod. Absolvoval jsem zde závod národního šampionátu Holandska a ačkoliv se nezávodilo na plné délce okruhu, stejně mi to dává dobrý pocit. Myslím si, že to bude pro mě výhoda obzvláště pokud nebude pršet, protože pro suché podmínky mám dobré nastavení. Nemusím se proto tolik znepokojovat, pokud bude trénink na mokru a závod na suchu.
Karl Muggeridge (Ten Kate Honda)
Bylo dobré jezdit na Assenu během holandského mistrovství, získal jsem docela dobré nastavení pro závod. Sice je přede mnou ještě nějaká práce na nastavení, ale jsem si již jistější. Sice jsme závodili na kratší verzi okruhu, ale všechny informace, které jsme získali, budou užitečné pro tento víkend.
Broc Parkes (BKM Honda)
Měl jsem zde několik dobrých výsledků ještě na superbiku. Mám tento okruh rád. Myslím, že to je místo, kde musíte nejméně dvakrát startovat než zde budete správně jezdit. Není to snadný okruh, kde budete hned jezdit dobré časy, protože je velmi dlouhý. Také musíte mít pro tento okruh dobrý motocykl, je to okruh pro velký výkon. Můžete zde na rozdíl od Monzy něco získat v zatáčkách, ale přesto musíte mít hodně koňské síly.
Christophe Cogan (BKM Honda)
Dostal jsem během přestávky příležitost testovat a tak uvidím jak vše dopadne až přijedu do Assenu.
Robert Ulm (Klaffi Honda)
Svůj motocykl jsem testoval od posledního závodu pouze v mé hlavě, ale jel jsem dva Supermotardové závody v Německu a jeden v Rakousku. Pro závod třídy Supersport to není dobré, ale je to dobré pro trénink a tak jsem spokojený a připravený na Assen. Je to pro mě dobrý okruh, bezpečný a navíc se mi líbí, že je tam tolik zatáček.
Sebastien Charpentier (Klaffi Honda)
Z Assenu mám velmi, velmi dobrý pocit. Mám tento okruh rád, protože jsem zde byl minulý rok pátý v kvalifikaci i když můj motocykl nebyl nejrychlejší. Tento rok mám o hodně lepší stroj a tak Assen s novým motocyklem, novým týmem, s dobrou fyzickou kondicí bude jistě dokonalý. Assen je pro mě v každém případě potěšení.
Iain MacPherson (Van Zon Honda)
Vloni jsem byl ve zdejším závodě třetí za Vermeulenem a Muggeridgem, ale trochu se mi oddělili. Nejprve jsem tomu trochu nerozuměl, protože jsem věděl, že jsem jezdil docela dobře a nastavení motocyklu bylo také dobré. Ti dva chlapci jezdí však obzvlášť dobře a později jsem ke všemu zjistil, že tam také zkoušeli nějaké nové díly. Pokud nemáte na tomto okruhu stejné vybavení jako vaši soupeři, je to zde velmi těžké. Nicméně, tento rok bych měl mít naprosto stejný materiál jako oni a tak to bude zajímavé.
Werner Daemen (Van Zon Honda)
Já jsem také jezdil po Brands Hatch v Assenu, ale bylo to jen na malém okruhu. Bylo to užitečné pro nastavení a také jsem získal nové informace o závodních pneumatikách. Pneumatiku, kterou jsem použil v závodu holandského mistrovství by byla neschopná jízdy plného závodu Mistrovství Světa. Teď již vím, za předpokladu stejných teplot, jakou pneumatiku použít do nedělního závodu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist