Hlasy ze Saska (3)

Poslední část ohlasů na Grand Prix Německa. Mimo jiné zde naleznete to, co řekla vítězná trojice jezdců Hondy.

Max Biaggi (1. místo)
Po roce a půl, kdy jsem byl v jednom boxu s Antonio Cobasem, to je pro mě opravdu neuvěřitelně důležité vítězství. Již hodně dlouho jsem mu chtěl nějaký závod věnovat, ale nikdy jsem nedostal příležitost, potřebovalo to vítězství. Jsem spokojený, těchto 25 bodů změní mé postavení. Odstartoval jsem tak důležitou druhou polovinu sezóny, která bude velmi těžká. Je však dobré držet se u země a pokračovat v tvrdé práci jakou jsme doposud dělali. Motocykl se zlepšuje, vztah s týmem je vynikající, s Hondou i Michelinem je výborná spolupráce. Celý víkend probíhal dobře. Od páteční práce, přes sobotu, ale i nedělní Warm Up. Pracoval jsem na nastavení motocyklu pro druhou polovinu závodu. Ve skutečnosti jsem se zaťatými zuby čekal na Valentina, kdy mě předjede. Během několika kol jsem opět zachytil svůj rytmus a čekal na moment, kdy uvidím jeho slabost. V posledním kole jsem se pak snažil ve všech zatáčkách zamezit Barrosovi předjetí. Nechtěl jsem po tak velkém závodě vše ztratit v posledních metrech, to by bylo hrozné. Všechno se však vyplatilo.
Alex Barros (2. místo)
Závod proběhl velmi dobře. Po startu jsem měl kontakt se Setem a ztratil jsem tak několik míst, poté jsem usilovně jezdil a bojoval o vítězství. Celkově pracoval motocykl celý závod velmi dobře, nový výfukový systém byl v pomalých zatáčkách rozhodně velkým pomocníkem. Byl to pro mě letos první závod, ve kterém jsem měl opravdu příležitost bojovat o vítězství. Musím poděkovat HRC a mému týmu, za jejich víru ve mně, oni odvedli velkou práci. Doufám, že tento závod vše zlomí, doufám, že se mohu těšit na druhou polovinu sezóny s velkým očekáváním.
Nicky Hayden (3. místo)
Zpočátku to bylo opravdu těžké. Ztratil jsem kontakt a tím i několik bodů. Musel jsem se opravdu hodně soustředit a chopit se v úvodních kolech každé příležitosti. Předjel jsem i dva jezdce najednou, musel jsem tak učinit, pokud jsem chtěl na pódium. Celý závod jsem jezdil na maximální hranici. Byl to rozhodně velmi těžký závod a já jsem šťastný, že jsem získal další pódium. Jak jsem říkal naposledy v Riu - chci více, ale prostě to nešlo. Končit pravidelně na bedně také není špatné. Když mě dojel Alex, tak mě dostal k vedoucí skupině. Hodně jsem poškodil své pneumatiky a tak jsem si na konci závodu musel Rossiho neustále hlídat. To není druh jezdce, kterého chcete mít za svými zády v této fázi závodu.
Ruben Xaus (11. místo)
Jsem spokojený, i když vím, že to mohlo být ještě lepší. Ztrácel jsem v jedné sekci osm desetin a nebyl jsem schopný to během, tréninků zlikvidovat. Pokud bych v této sekci neměl problém, věřím, že jsem mohl bojovat o sedmé nebo osmé místo. Dojel jsem dobře, nebyl jsem unavený a získal jsem další zkušenosti. Byl to ovšem těžký závod, který jsem byl schopný dokončit a získat nějaké body. Po Brazílii a Německu se těším na známý okruh, jakým pro mě Donington je.
Jeremy McWilliams (12. místo)
Fyzicky jsem trochu unavený, byla to velmi těžká práce. Musím říci velké díky doktorovi Costovi, protože on pro mě učinil opravdu velký kus práce. Minulou noc jsem si nemyslel, že bych mohl závodit. Moc jsem se nevyspal. Závod byl těžký, protože pneumatika, kterou jsem měl do závodu, a se kterou jsem v kvalifikaci zajížděl shodných 1:25, vydržela pouze dvacet kol, ale i to bylo nejvíce, co mi kdy na Aprilii pneumatika vydržela. Za daných podmínek jsem spokojený, že mi Michelin dovolil tuto pneumatiku použít. Jsem také spokojený, že jsem zaznamenal trochu více bodů, a že jsem se stal nejlepším britským jezdcem. Vím, že příští víkend na domácím okruhu v Doningtonu se budu cítit ještě lépe, bude to pro mě velký víkend.
Shane Byrne (14. místo)
Při průjezdu první sekcí, která vede z kopce, mi nepřestával ujíždět předek motocyklu. Není tam místo, kde bych mohl jet třeba pouze o desetinu rychleji. Pokud bych se o to pokusil, havaroval bych. Jen jsem si chtěl opět navyknout na motocykl a připravit se na svůj domácí závod v Doningtonu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist