Je zrušen letošní ročník Classic TT a Manx Grand Prix

V pondělí oficiálně potvrdili zrušení motocyklových závodů na ostrově Man, Classic TT a Manx Grand Prix, které měly termín pořádání v období od 22.srpna do 4.září 2020. Již dříve organizátoři s lítostí zrušili legendární motocyklový podnik Tourist Trophy na ostrově Man. Rozhodnutí představitelů ostrova Man je pochopitelně spojeno s epidemií koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19.

Rozhodnutí nebylo snadné, ale zástupci vedení ostrova Man, organizátor závodů a Manx Motor Cycle Club toto rozhodnutí zrušit oba závody učinili s ohledem na zavedena mimořádná opatření a to včetně hraničních kontrol a omezení v cestování, které si vyžádala celosvětová pandemie.

Peter Maddocks (předseda Manx Motor Cycle Club) zrušení závodů komentoval slovy: „Byli jsme vládou dotazováni, jako organizátoři závodů, zda jsme si jistí, že akci lze uspořádat čistě z logistického a provozního hlediska. Třebaže jsme si byli jistí, že pořadatele dokážeme zajistit, situace ohledně dalšího klíčového personálu jako maršálové nebo lékařský personál nemohl být zaručen. Nejistou stránkou bylo také, zda na ostrov včas dorazí dodavatelé a infrastruktura. Rovněž jsme vzali do úvahy úroveň tréninkové přípravy jezdců, abychom je připravili na jedinečnou výzvu, kterou závod na horském okruhu představuje. Zvážili jsme všechny tyto faktory a nakonec přišli s rozhodnutím, že z provozního hlediska musel být letos tento podnik zrušen.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist