Závod Šampionů v Misanu vyhrál Bagnaia

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) absolutně ovládl sobotní Lenovo Race of Champions, očekávaný závod v rámci World Ducati Week 2022. Na okruhu Misano "Marco Simoncelli" se ve vzájemném klání utkali jezdci Ducati startující v šampionátech MotoGP, Superbike a Supersport. V sedle Panigale V4 byl první Francesco Bagnaia, Federico Caricasulo (Althea Racing) byl nejrychlejší z jezdců Panigale V2.

Francesco Bagnaia byl hvězdou závodu Šampionů. Vyhrál pole position a pak po startu udržel vedení celých osm kol, přičemž také zajel nejrychlejší kolo 1'35,886 sekundy. Jezdci týmu Mooney VR46 Racing Luca Marini a Marco Bezzecchi dokončili závod na v pořadí druhém a třetím místě.

Kromě patnácti jezdců na motocyklech Ducati Panigale V4 S se závodu Lenovo Race of Champions zúčastnilo také pět motocyklů Panigale V2. Vítězem této kategorie se stal italský jezdec Federico Caricasulo (Althea Racing), který za sebou nechal dvojici Nicholas Spinelli (Barni Spark Racing Team) a Maximilian Kofler (CM Racing).

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) – „Dnes odpoledne jsem si užil opravdu hodně zábavy. Skutečnost, že jsem mohl závodit před všemi Ducatisty, byla vzrušující a motivovala mě to k tomu, abych do toho dal maximum a nabídl jim skvělou podívanou. Vítězství samozřejmě vždy potěší! Bylo to skvělé a děkuji všem fanouškům za jejich vřelost a vášeň!“

Federico Caricasulo (Althea Racing) – „Byl to skutečně hezký a zábavný závod. Se Spinellim jsme se často předjížděli, ale nakonec se mi ho podařilo ve sprintu porazit. Tempo jsme měli rychlé, jen něco málo přes vteřinu od tempa závodu mistrovství světa. To jsou opravdu neuvěřitelné časy na kolo, když si uvědomíme, že jsme závodili s produkčním motocyklem!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist