Zajimavosti ze sveta Grand Prix

Jeste sice uplne nedoznela obrovska radost z vitezstvi Lukase Peska, ale presto se nekolika zajimavostmi vratime do Ciny a take se presuneme pomalu do Francie

Misto Oliviera Jacqueho pojede Fonsi Nieto ?
Zraneny ex-mistr sveta, francouzsky jezdec Olivier Jacque, ktery po svem padu 17 minut pred koncem druheho patecniho treninku si privodil otevrenou ranu na pravem predlokti. A jelikoz nebyla v Cine k dispozici na okruhu okamzite sanitka, tak tovarni jezdec Kawasaki ztratil hrozne krve, nebot se k Medical Centre vydal pesky. A tak hned v patek odletel O.J. domu do Evropy, kde se v Barcelone podrobil u Dr. Mira operaci zraneneho svalu prave ruky. Dalsi dva zavody bude muset O.J. vypustit, jeho nahradnikem nebude ovsem testovaci jezdec Bridgestone, Brit Neil Hodgson, nybrz pokud vubec k nahrade dojde, tak: "O.J. by mel v tomto pripade nahradit jezdec superbiku, Fonsi Nieto", rekl zavodni manager Kawasaki Michael Bartholemy.
Jake jsou nejnovejsi plany Illmoru?
"Pokud sezeneme planovany budget na rok 2008, a castku 3,5 milionu Euro dostaneme jeste letos, tak pojedeme poprve v Brne s obema jezdci a potom vsech zbyvajicich 6 zavodu Grand Prix a to jako pripravu na rok 2008", prozradil plany staje MotoGP staje Ilmor sef tymu Mario Illien. Faktem ovsem zustava, ze 20 zamestnancu staje uz bylo propusteno, a na vyvoji podvozku se dale uz nepokracuje. Ovsem vyvoj motoru se nezastavil a je dokonce planovano i jedno testovani.
Novy tym MotoGP
V roce 2008 by mel do kralovske kubatury vstoupit novy tym, prozatimne s jednim jezdcem. Jedna se o "Asparuv" tym, ktery zatim tvrdi muziku predevsim v nizsich tridach. "MotoGP je pro rok 2008 nas jasny cil. S timto projektem se zabyvame uz nekoliv let, ale nyni nastala prihodna situace. Mame nekolik dobrych sponzoru pro tento projekt a i nektere dalsi zajemce. V prvnim roce bychom jeli pouze s jednim jezdcem, v roce 2009 pak se dvema. Motocykly bychom mohli mit bud od Kawasaki nebo take od Suzuki. Ja bych sice nejradeji mel jako partnera Yamahu, ale to by ohrozilo staj Tech3-Yamaha a to pochopitelne neni nasim zajmem", rikal ctyrnasobny mistr sveta a sef 5-ti vybornych jezdcu (Talmacsi, Faubel, Gadea - vsichni 125, de Angelis a Bautista - 250 cc) Spanel Jorge Martinez.
Pojede Gabor Talmacsi brzy na nove tovarni Aprilii?
Jezdci tymu Bancaja Aprilia jsou v prubeznem poradi umisteni takto: 2. Talmacsi, 3. Faubel, 11. Gadea, pricemz Héctor Faubel vyhral uvodni zavod v Kataru. "Sezona je jeste dlouha"; rika sef tymu Jorge "Aspar" Martinez a pokracoval: "Gabor doposud nechce jet novou tovarni RSA, ale pokud by se rozhodl pro tuto variantu, tak dostaneme novy motor od Aprilie okamzite".
Cinan s wild - card, aneb 4 treninky = 4 pady
Domaci cinsky jezdec Shi Zhao Huang na Yamaze havaroval behem 4 treninku celkem 4x, po jednom padu v kazdem treninku. Ten posledni vsak pro neho nedopadl nejlepe, zlomil si bederni obratel a do zavodu pochopitelne nemohl nastoupit.
Roberto Locatelli uz do Le Mans
Zraneny tovarni jezdec Gilery 250 cc, ex-mistr sveta Roberto Locatelli, je uz natolik zdrav, ze se chysta navstivit jako divak francouzsky zavod Grand Prix v Le Mans. Jeho planovany comeback by mel byt na domaci trati v Mugellu, 3. cervna. Mezitim se take ozrejmilo, co bylo pricinou jeho tezkeho padu. Udajne to byl velmi nizko letici ptak...!, ktereho "Loca" trefil.
Ducati chce Jamese Toselanda
Zatimco plany staje Alstare Suzuki o prestupu do MotoGP (v sedle s Maxem Biaggim) jsou brany spise jako pohruzka pro Ducati, ktera chce zvysit objem motocyklu WSBK na rok 2008 na 1200 cc, - tak staj Ten Kate by se rada do MotoGP s britskym jezdcem Toselandem dostala. Ovsem ten ma nabidku i do staje Pramac. "Mame zajem na Jamesovi, to je jasne. Jeho vykony v letosni sezone jsou vynikajici a je velkym souperem Troye Baylisse. A prave James by mohl dokazat, ze nas zakaznicky tym je konkurence schopny a pro Toselanda by to byla vyborna vychozi pozice pro dalsi karieru v MotoGP", vysvetloval plany Ducati, jeji tymovy manazer Livio Suppo.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist