Virtuální španělskou GP vyhrál Viňales, tovární jezdec tří ladiček

V neděli 3.května byla původně na programu první evropská Grand Prix Velká cena Španělska v Jerezu. Kvůli situaci s COVID-19 ale jak víme sezona ještě vůbec nezačala, nicméně skalní fanoušci MotoGP mohli v neděli sledovat virtuální závody všech tří kubatur mistrovství světa silničních motocyklů v rámci Red Bull Virtual Grand Prix Španělska.

Poprvé se v neděli jely tři virtuální závody, protože předchozí dvě klání v rámci #StayAtHomeGP byly pouze v podání jezdců MotoGP. Poprvé se také závodilo s novinkou herního průmyslu, protože koncem dubna představili videohru MotoGP20.

Red Bull Virtual Grand Prix Španělska – MotoGP

První závod v Mugellu vyhrál Alex Márquez (Repsol Honda), druhý závod na Red Bull Ringu vyhrál Francesco Bagnaia (Pramac Racing) a vítězem již třetího virtuálního klání je Maverick Viňales (Monster Energy Yamaha MotoGP). Protože každý tým, až na Repsol Hondu (privilegium vítěze ročníku 2019), mohl nominovat jen jednoho jezdce, důvěru dostal Maverick Viňales, který trénoval s Lorenzem Darettim, jezdcem Monster Energy Yamaha MotoGP eRider.

Po startu ze čtvrté pozice, došlo v první zatáčce ke kolizi a Maverick Viňales se propadl na osmé místo. Závod byl tentokrát na dlouhých třináct kol, takže spousta příležitostí na chyby, kterým se nevyhnul ani Viñales, jenž spadl, a stejně tak jeho soupeři. Poté, co Francesco Bagnaia neudržel stroj na asfaltu a zajel do štěrku únikové zóny, Viñales převzal vedení a závod vyhrál. Na druhém místě skončil Alex Márquez a třetí byl Francesco Bagnaia.

Vítěz Maverick Viňales virtuální klání v Jerezu komentoval slovy: „Závod byl celkem dost vzrušující, jelikož jsem v něm hodně bojoval. Dvakrát jsem spadl, takže jsem ani nečekal, že bych mohl vyhrát, ale udržel jsem si dobré tempo a zajížděl rychlá kola. Pro mě bylo důležité si tento rytmus udržet až do momentu projetí cílovou čarou. Každopádně můžu být šťastný, protože závod je charitativní pro Two Wheels for Life, a jen doufám, že finanční částka jim pomůže, aby v Africe uspěšně bojovali s COVID-19.“

Na druhé pozici závod dokončil Alex Márquez, který po závodu řekl: „Další náročný závod! Pád nebyl ideální a věřím, že nebyt tohoto zaváhání, mohl jsem závod vyhrát. Byla to velká zábava. Moc mě baví fanouškům nabídnout hezkou podívanou a také se mi libí, že můžu žertovat se svými soupeři. Příště to už dáme!“

Red Bull Virtual Grand Prix Španělska – Moto2

Poprvé jeli virtuální závod #StayAtHomeGP také jezdci Moto2. Nominováno jich mohlo být deset a to na základě úspěšnosti v první Grand Prix sezony Kataru. Vítězem závodu se stal Lorenzo Baldassarri (Flexbox HP 40), jemuž se povedlo překonat druhého v pořadí Jake Dixona (Petronas Sprinta Racing) náskokem téměř 3,6 sekundy. Na třetí pozici závod dokončil Bo Bensneyder (NTS RW Racing GP). Rychlost z kvalifikace nedokázal proměnit v pódiové umístění čtvrtý v cíli Luca Marini (SKY Racing Team VR46). První pětici uzavřel Jorge Martin (Red Bull KTM Ajo).

Red Bull Virtual Grand Prix Španělska – Moto3

Premiéru ve virtuálním světě závodů Grand Prix měla v neděli desítka jezdců Moto3. Vítězem historicky prvního klání se stal Argentinec Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3), který překonal Alberta Arenase (Aspar Team Gaviota) a Raula Fernandeze (Red Bull KTM Ajo).

1 – Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3)
2 – Albert Arenas (Aspar Team Gaviota) + 4.347
3 – Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) + 5.462
4 – Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech 3) + 8.527
5 – Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team) + 22.723
6 – Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) + 26.042
7 – Alonso Lopez (Sterilgarda Max Racing Team) + 29.766
8 – Sergio Garcia (Estrella Galicia 0,0) + 36.350
9 – Riccardo Rossi (BOE Skull Rider Facile Energy) - NC
10 – Dennis Foggia (Leopard Racing) – DNF

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist