Vermeulen nazpět do MotoGP?

Australský jezdec Chris Vermeulen má za sebou po přestupu do WSBK hodně těžké časy komplikované řadou různých zranění a nyní by se chtěl vrátit do MotoGP nazpět.

Chris Vermeulen oznámil, že by se mohl vrátit v roce 2012 do světa MotoGP: "Mnoho jezdců z mistrovství světa superbiků a z MotoGP jsou ještě bez smlouvy", říká Australan a dodává, že jedná s různými týmy obou šampionátů.

Nyní tedy stále ještě tovární jezdec superbikového týmu Kawasaki zvažuje různé možnosti, které se mu do budoucnosti nabízejí: "Můj cíl je jednoduchý, jet na takovém motocyklu v nějakém týmu, kde se pro mě naskýtá ta největší možnost vyhrát závod".
Chris Vermeulen je znám jako specialista do deště. Po svém titulu vicemistra světa superbiků v roce 2005 přestoupil do MotoGP, kde také jeden ze závodů vyhrál a to v deštivém Le Mans 2007. Po čtyřech sezónách v královské kubatuře se Vermeulen vrátil v roce 2010 opět do superbiků.

Od té doby je 29-letý pilot pronásledován smůlou, která se mu přilepila doslova na paty. Během dvou roků v seriálu WSBK absolvoval Vermeulen pouhých 21 jednotlivých jízd. Po loňské operaci kolena následovalo letošní zranění lokte. Zajímavé je, že obě dvě zranění si tento "klokan" přivodil vždy u nás na Masarykově okruhu.
"Je to hodně frustrující. Byl jsem 10 roků profesionálním závodníkem a neměl jsem skoro žádné zranění." říká dále Chris Vermeulen, kterému zbývá 8 letošních jízd k tomu, aby přesvědčil týmy o tom, že nezapomněl jezdit. Letní přestávky využil australský tovární jezdec Kawasaki k doléčení zranění svého lokte z brněnského tréninku: "Mnoho týmů sice ví, že umím jezdit na motocyklu hodně dobře, ale chtějí vidět, že jsem absolutně v pořádku po zdravotní stránce. Chtějí mít jistotu, že pokud se mnou podepíší roční smlouvu, tak jsem dostatečně fit jet na jejich motocyklu"

Pro Vermeulena není prioritou otázka, zda WSBK nebo MotoGP, nýbrž co nejlepší tým a co nejlepší motocykl: "Oba dva šampionáty, tedy World Superbike a MotoGP jsou na Top-levelu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist