Ve Valencii Edwardse na divokou kartu neuvidíme

Letos na jaře Colin Edwards překvapivě oznámil, že po skončení sezony skončí s aktivní kariérou jezdce motocyklového mistrovství světa. Nakonec k tomu došlo o něco dřív, když jej tým NGM Mobile Forward Racing nechal závodit do domácího podniku v Indianapolis a pak nahradil De Angelisem.

Colin Edwards plánoval rozloučení s mistrovstvím světa závodem na divokou kartu ve Valencii. Nejdřív měl ale dvojnásobný superbikový šampion nastoupit do závodu ve Velké Británii z čehož sešlo a nyní také padla možnost závodit na divokou kartu ve Valencii.
Na španělský závodní okruh Ricarda Torma ale příští víkend jezdec z Texasu dorazí, nicméně to nebude kvůli poslednímu závodu sezony, ale kvůli testovacím povinnostem, protože je nyní smluvním testovacím jezdcem japonské Yamahy. V otázce divoké karty vedení tří ladiček jen uvedlo, že pátou M1 ve Valencii nenasadí a vše je pouze na rozhodnutí týmu Forward Racing.

Šéf Forward Racingu Giovanni Cuzari v rozhovoru pro Motorcycle News na toto téma uvedl: „Bohužel to není možné. Nemám potřebné finance na tuto investici a Yamaha nemá motorku, kterou by mi poskytli pro divokou kartu. Můžeme to uskutečnit jen za pomoci Yamahy, jiná možnost tu není.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist