Valentino Rossi oznámil ukončení závodní kariéry

Ve čtvrtek 5.srpna Valentino Rossi oznámil, že po skončení sezony 2021 skončí také jeho kariéra závodního jezdce mistrovství světa silničních motocyklů. „Rozhodl jsem se na konci této sezony skončit, takže je to moje poslední polovina sezony jako jezdce MotoGP. Je to smutný okamžik, protože je těžké vědět a říct, že příští rok už nebudu závodit v sedle motorky,“ uvedl Ital během mimořádné tiskové konference.

Okolnosti tiskové konference byly natolik utajeny, že skutečně nikdo nevěděl, co Valentino Rossi světu motorsportu oznámí. Po jeho prvních slovech bylo jasno, po 25 sezonách končí závodní kariéra jezdce, který tento sport změnil a přivedl blíž k lidem, kteří mu propadli. Rossi byl hrdinou nejen pro fanoušky, ale také pro jezdce, kteří začínali a dnes s ním bojují na dráze. Pro ně je Ital legenda.

„Rozhodl jsem se na konci této sezony skončit, takže je to moje poslední polovina sezony jako jezdce MotoGP. Je to smutný okamžik, protože je těžké vědět a říct, že příští rok už nebudu závodit v sedle motorky,“ byla Rossiho první slova, která pronesl odhodlaně a bez emocí. Valentino Rossi končí kariéru, kterou odstartoval v roce 1996. Během této dlouhé doby získal sedm titulů v královské kubatuře, dva tituly v nižších třídách, vyhrál 115 Grand Prix, z toho 89 v královské kubatuře a celkem stál 235 krát na stupních vítězů.

„Dělám to více méně třicet let, takže příští rok se můj život změní. Bylo to ale skvělé a moc jsem si to užil. Byla to dlouhá cesta a byla skutečně hodně zábavná. Je to pětadvacet, šestadvacet let v mistrovství světa, takže skvělé období. Prožil jsem nezapomenutelné okamžiky se všemi chlapy, kteří se mnou pracují, takže nemám co víc říct, než toto.“

„Myslím, že je to tak správně. Ve sportu rozhodují výsledky, je to tak. Měl jsem možnost závodit ve svém týmu společně s bratrem, což by se mi určitě líbilo. Každopádně takto je to myslím v pořádku, Na svoji závodní kariéru si rozhodně nemůžu stěžovat.“

Náš tip

Valentino Rossi - profil závodníka

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist