V Sepangu už testuje Casey Stoner

Poprvé od roku 2010 vyjel na dráhu v sedle Ducati Desmosedici Casey Stoner, jenž v roce 2007 vyhrál s italským výrobcem titul mistra světa a dnes je ambasadorem značky a testovacím jezdcem. Od pondělí startuje v Malajsii příprava na nadcházející ročník mistrovství světa silničních motocyklů třídenním testem a Ducati nechce nic podcenit, takže motocykly pro dvojici Andrea Dovizioso a Andrea Iannone už v Malajsii připravují Michele Pirro a dnes také Australan Stoner.

Třicetiletý Casey Stoner ukončil závodní kariéru v závěru sezony 2012 a do konce loňského roku byl v pozici testovacího jezdce Hondy. Tam jeho schopností plně nevyužili a tak došlo k dohodě s vedením Ducati, jenž svého šampiona rádi přivítali ve svých řadách.

Australan vyjel na dráhu s prototypem GP15 a zajel pár kol, což Stonerovi většinou stačí k tomu, aby se dostal do potřebného závodního režimu. Ital Michele Pirro přijel do Sepangu o něco dřív a jeho úkolem je test nového modelu GP16. Oba jezdci budou testovat od soboty do neděle a v pondělí už nastoupí tovární jezdci.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist