V Mugellu chce Lukáš opět útočit na první desítku

Na okruhu v malebném Toskánsku, nedaleko od renesanční perly – Florencie, se Lukášovi v minulosti dařilo. V roce 2006 tu vyhrál svoji první kvalifikaci v MS 125 a v závodu přišel o vítězství až 2 zatáčky před cílem a dojel na 3. místě.

V podmínkách třídy 250 však Lukáš bude muset začínat na místní náročné a rychlé trati opět od nuly. Především bychom chtěli přerušit sérií 2 závodů bez bodů, kdy nás v Číně potkaly technické problémy a v Le Mans Lukáš nakonec po pádu a jízdě bez levé stupačky závod nedokončil. Předpověď počasí zatím hlásí na sobotu a neděli podmínky bez deště, a tak věříme, že Lukáš naváže na výkony z Jerezu a Estorilu - v trénincích se dokáže rychle naučit novou stopu a v závodu bude bojovat o své další umístění v top 10.

Lukáš Pešek:

Lukáši, jak se ti líbí okruh v Mugellu?

Určitě je to jedna z tratí, co se mi víc líbí. Na 125-ce to je krásná trať, na 250-ce to bude trochu těžší. Jsou tam technické pasáže, ale zároveň dost rychlé, takže se musí jet přesná stopa. Navíc je tam hodně dlouhá cílová rovinka a nastavit motocykl tak nebude jednoduché.“




V loňském roce ti závod nevyšel úplně podle představ, nakonec jsi v poslední zatáčce upadl, co se stalo?
„Loni mi pořádně nefungovala motorka a ztrácel jsem na první skupinu. Nakonec jsem je v závěru dojel, když jsem zajížděl nejrychlejší kola závodu. V posledním kole jsem ještě asi tři předjel, ale když jsem se v závěrečné těžké zatáčce tlačil dopředu, protože jsem chtěl na pódium, tak jsem upadl.“
Od začátku roku neustále zrychluješ a snižuješ ztrátu na prvního závodníka, ale někdy ti úplně nevychází 2. kvalifikace, co je příčinou?
„Mě se daří i v 2. kvalifikaci zrychlit, ale už to není takový posun jako u ostatních. Jsem si vědom, že tam dělám pár chyb a musím pracovat na jejich odstranění. Pramení to hlavně z toho, že se ještě na motocyklu necítím stoprocentně. S odjetými kilometry to ale bude lepší a lepší.“


Daniel M. Epp:

Jak cíle si kladete pro závod v Mugellu?
Doufám, že přerušíme smolnou sérii a budeme opět bodovat. Mugello je technicky náročný okruh, ale Lukáš na něm umí. Věřím, že mu to půjde i ve třídě 250 a bude bojovat o další umístění v top 10. Pro náš tým je to tak trochu další domácí GP, protože Aprilia je italský motocykl a většina mechaniků jsou Italové, a tak bychom se rádi předvedli v co nejlepším světle.

Lukáš Pešek v MS MOTO GP na okruhu v Mugellu:

Počet startů 4 x 125cc
Umístění 2004: 15. místo 2005: nedokončil 2006: 3. místo 2007: nedokončil
Nejlepší závod 2006: 2 zatáčky před cílem je první, pak jej ale předjíždí Pasini a Bautista, cílem projede jako 3. se ztrátou jen 0,052 vteřiny za vítězným Pasinim.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist