V Assenu si věří oba jezdci Forward Racingu

Do Holandska přijíždí sestava Forward Racingu Aleix Espargaró a Colin Edwards s cílem potvrdit zlepšení, kterých docílili v testu po sedmém závodu sezony v Barceloně. Espargaró, jako nejlepší jezdec kategorie Open, navíc potřebuje své postavení upevnit, ale není vyloučeno, že si o jednu pozici může také polepšit.

Průběžně je Aleix Espargaró sedmý, ale na šestou pozici, kde je jeho bratr Pol Espargaró, v tuto chvíli ztrácí čtyři body, což není zase tak velký rozdíl. Už tak je Esaprgaró lepší než řada jeho soupeřů na motocyklech továrních specifikací a s tím jsou všichni v týmu NGM Mobile Forward Racing spokojení.
„Do Assenu se těším, protože je to po Barceloně moje další oblíbená dráha,“ uvedl Aleix Espargaró. „Mám tento okruh rád, je rychlý, velmi plynulý, ale také se mi atmosféra, která tam panuje. Jsem velmi motivován tam jet a pokusit se o další výrazný výkon. V Barceloně jsme měli velmi dobré tempo a jsem si jistý, že to může být v Assenu ještě lepší.“

Dobrý výsledek v závodu by rád zaznamenal také Colin Edwards, jemuž se letos nedaří tak, jak jeho týmovému kolegovi, ale v Assenu to zná víc než dobře, protože tam závodil jak v mistrovství světa produkčních, tak prototypových motocyklů. V MotoGP tam byl dvakrát třetí a jednou startoval z první řady.
Američan, jemuž v mistrovství světa patří osmnáctá příčka, před cestou do Nizozemska uvedl: „Assen je skvělá dráha, mám to tam rád a také mám na toto místo spoustu hezkých vzpomínek z mistrovství superbiků a MotoGP. V Barceloně jsme měli velmi úspěšný test, na motorce jsem se cítil pohodlně a doufám, že si tento pocit už tuto sobotu potvrdím dobrým výsledkem.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist