Toseland se možná dočká MotoGP

Tým HannSpree Ten Kate Honda možná velmi brzo vstoupí do nejprestižnější motocyklové kategorie MotoGP.

Zákulisí motocyklového sportu začíná hovořit o jedné velké výměně. O možnosti vstupu do seriálu MotoGP začíná sondovat Ronald Ten Kate, šéf úspěšného týmu, který má v aktuálních celkových výsledcích své jezdce na prvních místech jak v mistrovství světa superbike, tak ve stejné soutěži supersportů. Ronald Ten Kate při Grand Prix Španělska jednal s představiteli HRC a sám přiznává, že jedním bodem dlouhé diskuse byl i případný vstup do MotoGP.
"V Jerezu jsem byl kvůli aktuální kontrole trakce pro nové motocykly CBR 1000 a kvůli startu Jamese Toselanda v osmihodinovém závodě na okruhu Suzuka," říká Ten Kate. "Ovšem musím také přiznat, že jsme jednali o možnosti vstupu do MotoGP. Každopádně je cokoliv více oznamovat velmi předčasné. Pouze jsme jednali o možnosti nákupu materiálu a platebních podmínkách. Opravdu nemám žádné významné informace, ty budou nejdříve v polovině sezóny."
Ovšem již dnes je jedna věc velmi pravděpodobná, pokud by totiž Ten Kate vstoupil do MotoGP, zřejmě by se s ním přesunul i James Toseland, který v letošní zimě velmi nerad odmítl lákavou nabídku na sedlo stroje Ducati Desmosedici GP7 jen kvůli tomu, aby si udržel naději na jiné sedlo, tedy na sedlo stroje Honda RC212V.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist