Toni Elias do Moto2 k týmu Tech3?

Toni Elias je mezi jezdci do nové kubatury Moto2 jedním z nejžádanějších. V týmu Tech3 Hervé Poncharala je napsáno jeho jméno úplně nahoře.

Španěl Toni Elias nepojede na 99,9% v roce 2010 kubaturu MotoGP. Po několika letech v královské kubatuře, kdy se vždy především v časovém období uzavírání nových smluv doslova "blýskl" skvělými výsledky, když jinak jezdil během sezóny hodně průměrně, je tento jeho úspěšný projekt zřejmě dočasně uzavřenou kapitolou. Jeho budoucnost bude asi třída Moto2, když superbikové nabídky Elias odmítl. A ačkoliv to dlouho vypadalo na tým svého dosavadního chlebodárce Fausta Gresiniho, tak kormidlo se nyní otáčí ve prospěch týmu Tech3. 


"Toni je ten, koho bych chtěl v týmu" říká Hervé Poncharal. "Bylo by totiž ideální mít hned od začátku v týmu jezdce, který je schopen vyhrávat a zároveň je schopen pomoci při vývoji motocyklu. A k tomu jednoho mladého, kterému pomůžeme my a můžeme ho také připravit pro jeho další závodní budoucnost" říká týmový šéf a hned jmenuje svého krajana Julese Cluzela. Pokud by Poncharal nezískal Eliase, tak další pořadí kandidátů je asi následující: Alex de Angelis, Mattia Pasini a Shuhei Aoyama.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist