Tom vrací úder

Náš pilot vyhrál 4. závod v letošní sezóně, když zcela ovládl GP Austrálie a zvítězil způsobem start – cíl.

Po startu z 1. místa se Thomas přetlačoval o vedení v první zatáčce s Talmacsim, čehož využil Kallio a dostal se do vedení. V první dvojici zatáček šel však Tom nekompromisně přes oba piloty KTM a hned si začal budovat náskok, který při průjezdu do 2. kola činil již 1 sekundu. Náš pilot svůj náskok dále zvyšoval až na 5 vteřin ve 12. kole. Ve 14. kole pak Tom drobně chyboval a jeho náskok se ztenčil na 3,8 sekundy, okamžitě ale opět zrychlil a až do cíle udržoval svůj náskok kolem 4 vteřin. V posledním kole Tom již zvolnil a mohl si vychutnávat své 4. vítězství v sezóně.
Za Thomasem se o další pořadí odehrávaly krásné souboje mezi piloty KTM – Kalliem a Talmacsim, Aprilie – Simoncellim, Pasinim, Faubelem a Rodriguezem, Hondy – Koyamou. Kallio po úvodních kolech, kdy se snažil dostihnout Thomase, zvolnil a zařadil se na konec skupiny. V posledních 3 kolech opět zrychlil a propracoval se do jejího čela. V technických pasážích si vždy vypracoval náskok, ale na cílové rovince ho piloti Aprilie opět dojeli. V nájezdu do posledního kola se před Kallia dostali v první dvojici zatáček nejprve Simoncelli, a pak také Pasini. V jeho dalším průběhu pak i Koyama. Ten nakonec získal v napínavém finiši 2. místo o pouhé 0,002 sekundy před Simoncellim.
Thomas Lüthi:
„Děkuji mému týmu, který zde odvedl opravdu perfektní práci při nastavení motocyklu. Do závodu jsem si předsevzal, že první 3 kola pojedu naplno a pokud se mi podaří vytvořit si náskok, pokusím se ho uhlídat až do cíle. To mi vyšlo. V dalším průběhu závodu bylo těžké udržet stoprocentní koncentraci, protože jsem jel sám a trať je zde velmi těžká. Přestože jsem se nevyvaroval drobné chyby, dařilo se mi zajíždět vyrovnané časy a udržovat vybudovaný náskok. Mé vítězství je o to cennější, že Kallio dojel „až“ 5. a nyní tak mám dvanáctibodový náskok. Nic ale není rozhodnuto, bude to ještě při Kalliových kvalitách velmi těžké.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist