Testovacím jezdcem KTM bude Dani Pedrosa

Tým Red Bull KTM oficiálně potvrdil Daniho Pedrosu do role testovacího jezdce továrního týmu rakouského výrobce a to hned na dva roky. Trojnásobný mistr světa a současný jezdec Repsol Hondy sice letos ve Valencii uzavře kariéru jezdce MotoGP, ale v sedle prototypu zůstane i nadále. Testovacím jezdcem tak bude u KTM Dani Pedrosa a Mika Kallio.

Hodně se letos o možnosti jít testovat ke KTM spekulovalo, ale Dani Pedrosa nic v tomto ohledu nekomentoval. Nyní je jasné, že zůstane v prostředí rychlých kol jen bude víc pracovat na vývoji a přípravě motorky pro tovární tým KTM.

Vedení KTM se letos nechalo slyšet, že závody na divokou kartu jsou pro testovací tým mnohdy kontraproduktivní, takže šance vidět Pedrosu v nějakém závodu je hodně malá. Nicméně jsou to jeho zkušenosti, kterých si KTM cení především. „Získat jezdce Daniho schopností a zkušeností pro náš projekt MotoGP je dalším znamením, že jdeme správným směrem,“ uvedl Pit Beirer (Motorsports Director KTM Group).

„Jsem moc rád, že se nám podařilo s Danim dohodnout. Díky jeho dlouhé éře a úspěchům v MotoGP věřím, že nám pomůže s projektem vývoje naši motorky,“ uvedl šéf týmu MotoGP Mike Leitner a dodal: „Dani je trojnásobným mistrem světa a trojnásobným vicemistrem světa MotoGP, navíc ho velmi dobře znám. Pořád je konkurenceschopný a tím může náš projekt MotoGP jen získat.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Medvědis přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
davidmestak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist